Lemondott a vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár

Publikálás dátuma
2017.10.17. 13:39
Boros Anita helyettes államtitkár - Forrás: NFM videó/Youtube
Lemondott Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára, a szakterület új vezetőjéről még nem született döntés - közölte a tárca kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint Boros Anita gyermeke születésével indokolta a lemondását. A fejlesztési miniszter a későbbiekben is számít a leköszönő helyettes államtitkár szakmai munkájára.  Boros Anita 2015-től töltötte be tisztségét, amellyel egyben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikai államtitkári feladatait is ellátta. Szakmai irányítása alatt folytatódott a közvagyon ésszerű, gazdaságos hasznosítása, miközben a vagyonkezelési viszonyok átláthatóbbá és ellenőrizhetőbbé váltak - írták.Szerző

A DK szóvivője bepereli az MSZP szekszárdi szervezetét

Publikálás dátuma
2017.10.17. 13:24
A Városligetben - Forrás: Gréczy Zsolt, Facebook
Az MSZP szekszárdi szervezetének hivatalos Facebook-oldala azt a hazugságot írta és terjesztette rólam, hogy 2017. október 13-án, pénteken 14 órakor a szekszárdi Heinmann Pincészetben tárgyaltam Horváth Kálmán és Horváth István fideszes politikusokkal - írja a közösségi portálon Gréczy Zsolt, indokolva, hogy miért lép jogi útra a szocialistákkal szemben.

A casus belli: 


Ezúton közlöm, hogy a nevezett időpontban, sőt egész nap Budapesten tartózkodtam, erre tucatnyi tanúm van. Soha életemben nem jártam a fent nevezett pincészetben, a nevezett fideszes politikusokkal soha nem találkoztam, még a nevüket sem hallottam soha - szögezi le a közleményben a demokratikus Koalíció szóvivője.

Az MSZP minderre közleményben reagált "Foglalkozzunk inkább Orbán leváltásával!" címmel.

Íme a közlemény:

Ha minden, az MSZP számára sértő és igaztalan Facebook bejegyzés után feljelentenénk a DK-t, akkor Handó Tündének külön táblabíróságot kellene felállítani az ügyek tárgyalására. Ám az MSZP ilyet soha nem tett.

Ha azonban Gréczy úr úgy érzi, hogy az ő szava nem elég, és bírói döntés kell arról, hogy soha nem járt a szekszárdi pincészetben, lelke rajta – a bíróság dönteni fog.

Szerző
Frissítve: 2017.10.17. 17:51

MSZP: mi garantálja az Irakban szolgáló magyarok biztonságát?

Publikálás dátuma
2017.10.17. 12:26
Fotó: HASSAN GHAEDI / ANADOLU/AFP

Az iraki központi kormány és az autonóm kurdisztáni régió vezetése közötti feszültség immár nyílt fegyveres konfliktussal fenyeget. Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ellen korábban együtt küzdő felek közötti konfliktus az Észak-Irakban szolgálatot teljesítő magyar katonák biztonságára is nagy veszélyt jelent. Továbbá a magyar kontingens küldetése is feloldhatatlannak látszó ellentmondásba került, hiszen a magyar katonák az iraki kormány felkérésére működnek közre a kurd fegyveres erők kiképzésében.

A szakbizottság ülésén választ várunk a kormánytól arra, hogy a konfliktus elmérgesedése miként érinti a magyar kontingens küldetését, milyen intézkedéseket hoztak a magyar katonák biztonságának szavatolására, és felkészültek-e a katonák esetleges kivonására. Ezért a mielőbbi tájékoztatás érdekében kezdeményezem a Honvédelmi és rendészeti bizottság ülésének összehívását - írja közleményében Harangozó Tamás, szocialista országgyűlési képviselő, a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke.

Szerző