Előfizetés

Erőszak a színfalak mögött - Tom Jones is megszólalt

Publikálás dátuma
2017.10.19. 12:05
Tom Jones 2017. július 29-én, Madridban, amikor megérkezik a Royal Színházba - Fotó: Oscar Gonzalez / NurPhoto/AFP
A zeneiparban is rendszeresen előfordulnak ilyen esetek - hangoztatta Tom Jones a Harvey Weinstein botránnyal kapcsolatban a BBC-nek adott, és az MTI által is továbbított interjújában.

A zeneiparban is rendszeresen előfordulnak ilyen esetek. Sokan az ügynökökre panaszkodnak, akik különféle dolgok teljesítését várják el a lemezszerződéshez, ugyanúgy mint a filmszerződések esetében - mondta a híres brit énekes a BBC rádió ötös csatornájának adott interjújában. A kérdésre, hogy tapasztalt-e hasonlót, Tom Jones azt válaszolta, "igen, a kezdetekben, igen."

Volt néhány ilyen eset. De kitérsz előle. Egyszerűen kisétálsz... És amit megpróbálnak nőkkel, azt gyakran férfiakkal is megpróbálják - mondta, hozzátéve: borzasztóan érezte magát, amikor karrierje kezdetén szembetalálta magát ilyennel. A hatalomban lévő emberek gyakran kihasználják a helyzetüket, de azért azt is fontos hangsúlyozni, hogy nem mindenki követ el zaklatást, bántalmazást, vannak jó emberek - emelte ki Tom Jones.

A filmipar nagyjai ellen az elmúlt hetekben felmerült vádak kapcsán jelezte, hogy szerinte ezeknek már évekkel ezelőtt elő kellett volna jönniük. Ilyen a szórakoztatóipar, rivaldafényben vagy (...) az igazság azonban mindig kiderül. Ha rosszat teszel, meg kell fizetned érte, vagy bizonyítanod, hogy nem tettél semmi rosszat - hangoztatta az interjúban Tom Jones.

Történelem sütivel - Kiegyezés 150 éve

Publikálás dátuma
2017.10.19. 09:58
MTI Fotó: Mónus Márton
Süteménykollekcióval emlékezik a kiegyezés 150. évfordulójára a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete.

Az 1867-es kiegyezés és az Osztrák-Magyar Monarchia létrejöttének 150. évfordulója alkalmából összeállított Édes kiegyezés nevű süteménykollekciót a budavári Korona Cukrászdában mutatták be - írja az MTI.  A hat darab desszertből álló, három magyar, három osztrák süteményt tartalmazó díszdoboz november 8-tól március végéig lesz megvásárolható az ország mintegy 20 cukrászdájában. A felső sorban balról jobbra az Anna-szelet, az Eszterházy-szelet, a Rigó Jancsi és Clara Ward nevű sütemény, valamint a Blaha Lujza-szelet, elöl balról az arisztokrata kuglóf, jobbról az indiáner látható. 

Környezettudatos popipar

Publikálás dátuma
2017.10.19. 07:49

Grandiózus projekt megvalósításán dolgozik Joss Stone. A Grammy-díjas brit R&B-énekesnő 2015 óta járja a világot Total nevű óriásturnéjával, amely előreláthatóan 2019-ig tart majd. Ennek során ellátogat a Föld valamennyi országába – ami nem kevés szén-dioxid kibocsátásával jár. Ahhoz, hogy mindezt ellensúlyozza, az énekes-dalszerző elhatározta, hogy nullára csökkenti a turné ökológiai lábnyomát, és 3000 facsemetét ültet, hogy semlegesítse a légszennyezést, amit okoz. A fák többsége India Tamil Nadu régiójába kerül majd. Az énekesnő nem az egyetlen művész, aki csatlakozott a környezettudatos mozgalomhoz: az Energy Revolution nevű szervezet azon dolgozik, hogy a nyári fesztiválok is csökkentsék a saját ökolábnyomukat. Ennek érdekében kiszámolják, mennyi kárt okoz az adott rendezvény, pénzt gyűjtenek a fesztiválozóktól, amit megújuló energiaipari fejlesztésekre költenek.