Gyurcsány Ferenc belekóstolt a börtönéletbe

Publikálás dátuma
2017.10.19. 21:53
Gyurcsány így búcsúztatta a szeptember 19-én börtönbe vonuló Császy Zsoltot MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
A DK elnöke meglátogatta a jogerős büntetését töltő Császy Zsoltot Tökölön. A volt miniszterelnök közösségi oldalán számolt be róla, hogy az intézmény parancsnoka fogadta, barátjával pedig új munkahelyén, a börtön könyvtárában találkozott. 

Gyurcsány Ferenc akkor is elkísérte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt értékesítési igazgatóját, amikor be kellett vonulnia, mert hűtlen kezelés kísérlete miatt június elején harmadfokon, a Kúria elítélte a meg nem valósult sukorói telekcsere miatt. A DK elnöke azt is megírta, hogy Császy be fogja bizonyítani ártatlanságát, ő pedig kizárólag látogatóként, de többször is visszamegy Tökölre. 

Szerző

Bayer halálát kívánta - Inkább lemondott az egyetemi vezető

Publikálás dátuma
2017.10.19. 21:45
Bajomi-Lázár Péter FOTÓ: Népszava
Etikai vizsgálat végén mondta ki a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) vezetése, hogy a Társadalomtudományi Intézet irányítója megsértette Bayer Zsolt emberi méltóságát és személyiségi jogait, amikor halálával poénkodott. 

Az Index beszámolója szerint Bajomi-Lázár Péter továbbra is taníthat az intézményben. A médiakutató egy konferencián fogalmazott úgy: "Nem biztos, hogy egy kormánnyal nem szimpatizáló újságolvasó számára érdekes, mit írt a néhai Seszták Ágnes vagy a sajnálatos módon még élő Bayer Zsolt." Ezután került kormánypárti össztűz alá a médiaszakember, aki ugyan bocsánatot kért, de jobbnak látta lemondani, hogy az egyetem ne szenvedjen hátrányt a botrány miatt. 

Szerző

Sűrű köd miatt adtak ki riasztást a fél országra

Publikálás dátuma
2017.10.19. 21:21
Illusztráció: Sutterstock
A tartós, sűrű köd miatt a fél országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Veszélyjelzésükben azt írták: csütörtök este-késő este, különösen az ország északi felén, valamint nyugaton várhatóan ismét romlanak a látási viszonyok. Péntek hajnalra az országban már sok helyen képződik sűrű köd. Napközben a déli országrészben gyorsabban javulnak a látási viszonyok, de északon "makacsabb" köd valószínű. Különösen a Kisalföldön napközben is megmaradhat sűrű köd.

A tartós, sűrű köd veszélye miatt Budapestre és Pest megyére, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki a figyelmeztetést péntekre.

Az előrejelzés szerint napközben az ország nagy részén derült, napos, száraz idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 3-9 fok között alakul, de a hegyekben kissé enyhébb, a tartósabban derült tájakon hidegebb is lehet, ott talaj menti fagy is valószínű. A nappali maximumok általában 18-24 fok között, a tartósan ködös tájakon azonban csak 15 fok alatt alakulnak.

Szerző
Témák
riasztás köd