Zaklatás-vád - Marton László lépett az ügyben

Publikálás dátuma
2017.10.20. 16:24
Fotó: Szalmás Péter
Sárosdi Lilla megnevezte zaklatóját - Elindult a lavina - írtuk tegnap, és hát valójában nem kellett nagy jóstehetség ehhez. A "lavina" egy újabb epizódjaként ( elnézést a képzavarért)  a megnevezett zaklató levelet írt a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektorának.  

Marton László Kossuth- és Jászai Mari-díjas színházrendező, színigazgató, érdemes és kiváló művész a következőket írta a rektornak:  

„Tisztelt Rektor Úr!

Kijelentem, hogy a személyemmel kapcsolatos állítások valótlanok.
Annak érdekében, hogy az általam annyira szeretett növendékek körében semmiféle zavar ne támadjon, a vizsgálatig, amelynek állok elébe, felfüggesztem oktatói tevékenységemet.
Tisztelettel,
Marton László
Budapest, 2017. október 19.”*

Szerző

KDNP-s javaslat, hogy több gyerek szülessen - El meri olvasni?

Publikálás dátuma
2017.10.20. 15:57
Illusztráció - Fotó: AFP
Maga Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője tartott sajtótájékoztatót az ügy érdekében. 

A kereszténydemokraták szerint az óvodák, bölcsődék további fejlesztése, a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) bővítése és a távmunka lehetőségének fokozott biztosítása egyaránt hozzájárulhatna a kívánt gyermekek megszületéséhez a következő időszakban. Harrach Péter sajtótájékoztatóján - az MTI tudósítása szerint -  közölte: az egyik lehetséges eszköz az atipikus foglalkoztatási formák és a családbarát munkahelyek megteremtése minél nagyobb számban. Előbbinél a távmunkát emelte ki, s jelezte: erre van is igény.

Nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában problémát jelent a demográfiai helyzet - erről már Gaal Gergely KDNP-s országgyűlési képviselő beszélt, azt a meglepő bejelentést is téve, hogy a KDNP azonosul a kormány álláspontjával, miszerint  a problémát nem betelepítéssel, hanem a magyar családok megerősítésével és a születésszám növelésével kell megoldani - rögzítette a kormánypárti politikus. Ez utóbbi kapcsán egyéb részletekbe nem bonyolódtak.

Szerző

"A gát-ügy valójában egy ingatlanpanama"

Publikálás dátuma
2017.10.20. 15:32
Látványterv
 A fővárosi MSZP figyelmeztet: a tét nem csak az, hogy tönkreteszik a Római-partot.

Horváth Csaba, a párt fővárosi képviselője sajtótájékoztatóján - az MTI tudósítása szerint - kiemelte: az sem mellékes körülmény, hogy a kierőltetett "védvonallal" a ma még kihasználatlan 70 hektáron több ezer új lakás épülne szinte egybefüggő betonpartként. 

A fideszes haveroknak ez több tízmilliárd forintos hasznot termelne, és Tarlós István olyan hihetetlen görcsösséggel ragaszkodik ehhez az ingatlanpanamához, mintha személyes érdeke fűződne hozzá - fogalmazott a politikus.

Horváth Csaba szerint szánalmas és gyalázatos, hogy csak azért változtatták meg a védműről szóló határozat számát, hogy arról az emberek ne mondhassák el a véleményüket. Ezért a fővárosi MSZP megteszi a jogi lépéseket, és a kormányhivatalhoz fordulnak. Addig igaz csak Tarlós István Magyar Időknek adott nyilatkozata, miszerint hét éve nincs a fővárosban korrupciós ügyben vizsgálat, ameddig Polt Péter a legfőbb ügyész. Két év múlva hiába megy nyugdíjba a főpolgármester, a korrupciós ügyek elévülései ideje már 12 év - tette hozzá Horváth Csaba.

A fővárosi szocialista politikus felidézte, hogy 2010 előtt sem támogatta senki a part menti gátat a Rómain. A főváros soha nem akart fővédművet közvetlenül a part mentén, és a főváros egy 2005-ös hatástanulmánya szerint a Nánási út-Királyok útja nyomvonalon kell a védművet megépíteni. Ugyanakkor - mondta - a III. kerületi vezetés már akkor folyamatosan ragaszkodott a part menti gáthoz, és akkor Tarlós István volt az ottani polgármester.

Horváth Csaba megismételte azt az álláspontjukat, hogy a Fővárosi Közgyűlés e hét szerdára kitűzött ülését szabálytalanul hívták össze, és taktikai visszavonulásnak értékelte, hogy a közgyűlés szerdai ülésén visszavonta az előterjesztést, és így a római-parti gát ügye nem fogja zavarni a választási kampányt.

Kitért arra, nem osztja a BKV vezérigazgatójának optimizmusát a 3-as metró buszpótlásával kapcsolatban megtartott "főpróbáról". Horváth Csaba szerint csütörtökön pokoli helyzetek alakultak ki. Ha egy utas csak a hatodik metrópótló járatra fér fel, azt nem lehet optimista helyzetnek nevezni . A politikus választ vár a főpolgármestertől arra, hogy a pótláshoz hány pluszsofőr áll rendelkezésre, és hogyan kívánja kezelni azt a nagy bérfeszültséget, amely abból adódik, hogy a metrópótló járatok vezetői többet keresnek, mint más járatokon dolgozó kollégáik.

Szerző