Nagy leépítések jönnek a Siemensnél

Publikálás dátuma
2017.10.20. 19:22
FOTÓ: CHRISTOF STACHE / AFP
Ezreket bocsáthat el Németországban a Siemens német lapértesülések szerint. 

A Bloomberg kommentárja szerint a hivatalos bejelentés a vállalat november 9-i negyedéves jelentése előtt érkezhet. A turbinákat gyártó Power and Gas üzletág lehet a leépítések legnagyobb áldozata. Ez az üzletág közel 50 ezer főt foglalkoztat és a vállalat árbevételének 20 százalékát. Ugyanakkor a Siemens ugyanebben az üzletág Magyarországon nagy beruházásba fogott.

Szerző

Megvert újságíró - A KFC döntött: kirúgja a biztonsági céget

A KFC lezárta a belső vizsgálatot a múlt vasárnap, a Király utcai étteremben történtekkel kapcsolatban. Úgy döntöttek, hogy  felbontják a szerződést a biztonsági szolgálatot ellátó céggel, amely az ügyben érintett biztonsági őrt alkalmazta - derül ki a cég Facebook-oldalán megjelent bejegyzésből.

Szerző

Így alakul a budapesti közlekedés az ünnep idején

Az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékező ünnepségek, és az azokhoz kapcsolódó közúti forgalmi változások miatt a Budapesti Közlekedési Központ járatai a szokásostól eltérő menetrend szerint közlekednek.

A BKK pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint vasárnaptól november 4-ig minden nap korhű villamosok közlekednek a 6-os és a 49-es vonalon.

A forgalmi változások miatt vasárnap délután módosított útvonalon közlekedik a 7-es és 133E, a 11-es, 39-es és 109-es busz, az eredetinél rövidebb útvonalon jár a 47-es és 49-es, valamint az 56A villamos.

Hétfő délelőtt lezárhatják a Kossuth téri, délután pedig a Vörösmarty téri metrómegállót, ebben az esetben a szerelvények megállás nélkül áthaladnak az állomáson. Rövidített útvonalon közlekedik a 2-es villamos, és a megszokottól eltérően közlekedik majd a 15-ös és 115-ös, valamint a 105-ös busz, a 70-es, a 76-os és 78-as troli és a 979-as éjszakai busz. A 73-as troli nem közlekedik.

Szerző