Előfizetés

Pénzt mostak a fesztiválon

Fesztiválszervezők ellen nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága: egy Fejér megyei férfi és két társa eltitkolta a belépőkből származó bevétel egy részét, amivel a költségvetésnek több mint 360 millió forint vagyoni hátrányt okozott.

A NAV az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: a pénzmosással érintett összeg mintegy 2,7 milliárd forint. A három embert pénzmosás és költségvetési csalás bűntettével gyanúsítják.

A bűnözői csoport tagjai a jegyértékesítéshez ciprusi cégeket használtak, és a pénz egy részét egy szlovák társasághoz utalták, ahonnan azt készpénzben felvették, illetve továbbutalták más szlovák bankszámlákra. A költségvetésből így kieső áfa- és szja-bevétel meghaladta a 360 millió forintot.

A NAV nyomozói 11 helyszínen tartottak házkutatást és foglaltak le bizonyítékokat: magyar és külföldi bankszámlákat, 60 millió forint készpénzt és egy nagy értékű személygépkocsit. Továbbá összesen 558 millió forint összegű vagyont foglaltak le.
Az MTI úgy tudja, hogy a szóban forgó fesztivált a közép-dunántúli régióban rendezték meg.

Ötös karambol az M3-as autópályán

Öt gépjármű ütközött össze az M3-as autópályán Domonyvölgy térségében a Budapest felé vezető oldalon kedd reggel, a forgalom a leállósávban halad - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Csámpai Attila elmondta, hogy a ráfutásos baleset az autópálya 37-es kilométerénél történt. A helyszínre riasztott aszódi tűzoltók megkezdték a műszaki mentést.

A rendőrség honlapján azt írta, hogy a balesetben az első információk szerint ketten sérültek meg, őket a mentők látják el. A belső és a külső sávot is lezárták, haladni csak a leállósávban lehet, ezért több kilométeres torlódásra kell számítani - áll a közleményben.

Az MTI információi szerint a balesetben két katonai rendészeti gépjármű is érintett.

Lángokban állt egy ház a XII. kerületben - Videó!

Publikálás dátuma
2017.10.24. 10:10
Illusztráció. Fotó: Shutterstock
Teljes terjedelmében égett egy háromszintes ikerház egyik fele kedd kora reggel Budapest XII. kerületében, a Fodor utcában. A tűzhöz nagy erőkkel érkeztek ki a főváros hivatásos tűzoltói, akik közös erővel, több oldalról támadva, hat vízsugárral oltották el a lángokat, majd átszellőztették és átvizsgálták az épületet. Az oltási munkálatok közben az egységek egy embert kimenekítettek az épületből, őt a mentők bokasérüléssel szállították kórházba. A tűz az ikerház másik felére nem terjedt át - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A videót Szabadi Bálint tűzoltó zászlós, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság videostúdiójának munkatársa készítette.