Bőnyi rendőrgyilkosság - Előzetesben marad Győrkös István

Publikálás dátuma
2017.10.25. 16:10
Shutterstock illusztráció.
Újabb három hónappal, december 27-ig meghosszabbította a Győri Járásbíróság a bőnyi rendőrgyilkosság gyanúsítottjának előzetes letartóztatását szerdán - közölte a Győri Törvényszék.

A bírói indoklás szerint a szökés-elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt hosszabbították meg a gyanúsított előzetes letartóztatását.

A közleményben úgy fogalmaznak, hogy bár a nyomozati eljárás lezárultával a gyanúsított már nincs abban a helyzetben, hogy az eljárást, a beszerzett bizonyítási iratokat bármilyen módon módosítsa, de életvitele, az általa is elismerten folytatott katonai, félkatonai gyakorlatok, valamint a lőfegyverhez és lőszerhez viszonyulása miatt az előzetes letartóztatásnál enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása, vagy szabadlábra helyezése esetén fennáll a bűnismétlés veszélye.

A döntés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, másodfokon a Győri Törvényszék jár el.

Majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt, október 26-án a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai előre tervezett házkutatásra mentek ki Győrkös István bőnyi házához, ahol a tulajdonos gépkarabéllyal öt-hat lövést adott le rájuk és a gyanú szerint megölt egy rendőrt, Pálvölgyi Pétert. A rendőrök is használták szolgálati fegyverüket, és eközben megsérült az idős lövöldöző.

Szerző

Rendőrautó ütközött kamionnal

Egy rendőrautó kamionnal ütközött szerda délelőtt az M0-s autóúton Diósd közelében; senki sem sérült meg - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A baleset az M0-s autóútnak az M5-ös autópálya irányából az M7-es autópálya felé vezető szakaszán, a 10-es kilométerszelvénynél történt. A megrongálódott járművek a külső forgalmi sávban állnak. A helyszíni szemle, illetve a műszaki mentés befejezéséig torlódásra kell számítani a szakaszon - közölte a rendőrség.

Szerző

Vonat és személyautó ütközött Tapolcánál

Publikálás dátuma
2017.10.24. 17:39
Illusztráció. Fotó: Népszava
Vonat és személyautó ütközött Tapolcánál kedd délután, az észak-balatoni vasútvonalon késések várhatók.

Aradi Virág, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője elmondta: kedd délután két óra előtt a Tapolca és Kisapáti közti úton lévő vasúti átjáróban egy személygépkocsi a vasúti sínekre hajtott, ahol ütközött a menetrend szerint közlekedő szerelvénnyel. A szóvivő hozzátette: a balesetben nem sérült meg senki.

A MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága honlapján jelezte: a baleset miatt hosszabb menetidő várható az észak-balatoni vonalon. A helyszínelés ideje alatt a pályaszakaszon a vonatközlekedés ideiglenesen szünetel, az utasokat Tapolca és Balatonakali közt vonatpótló autóbuszok szállítják.

Tájékoztatásuk szerint a kereszteződésben a fénysorompó jól működött.

Szerző