Egy középkorú férfi halála - Árokba borult autó Pest megyében

Publikálás dátuma
2017.10.28. 10:01
Illusztráció/Shutterstock
A szűkszavú, napi rendszerességgel érkező rendőrségi közlemények mögött minden alkalommal drámák állnak. Meghal egy ember, akinek pedig számtalan terve lehetett az életben, hiába várnak haza családapákat, szülőket, gyerekeket a hozzátartozók. Az egyre kimunkáltabb és drágább autókban hamis biztonságérzettel száguldoznak az utakon, mennek bele veszélyes manőverekbe, teszik kockára életüket, testi épségüket. De miért is? 

A hír: 

Felborult egy személyautó a Pest megyei Tárnokon pénteken este, a benne ülő középkorú férfi életét vesztette - közölte Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Ismertetése szerint a tűzoltók csak feszítő-vágó berendezéssel tudták kiszabadítani az autóból a középkorú férfit, életét a mentők már nem tudták megmenteni.

Illusztráció/Shutterstock

Illusztráció/Shutterstock

Szerző

Új kutatás-fejlesztés központ

Budapesten átadták a 77 Elektronika Kft. új, egymilliárdos központját, ahol 90 mérnök orvos-diagnosztikai berendezések fejlesztését, tesztelését végzi, és új eljárásokat kutat. Az Opten ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy tavaly 350 milliárdról 300 milliárdra csökkent a főleg kutatás-fejlesztéssel (K+F) foglalkozó, mintegy 4,2 ezer hazai cég összárbevétele. A céginformációs szolgáltató szerint a K+F-támogatására szánt évi több százmilliárdnak még mindig van helye.

Szerző
Témák
K+F-központ

Drága a napszámos

Publikálás dátuma
2017.10.28. 07:27
FOTÓ: KÁLLAI MÁRTON

Az egyszerűsített foglalkoztatásból származó adómentes napi jövedelem jelenlegi 5870 forintos összegét már az idén 8255 forintra növelné és a jövőben a minimálbér növekedésével arányosan emelné az a törvénymódosítás, amelynek tervezetét Győrffy Balázs fideszes országgyűlési képviselő, az agrárkamara elnöke nyújtotta be az Országgyűléshez. Az indoklás szerint 8000 forint alatt már nem lehet kapni napszámost.

Szerző
Témák
napszámos