Bírják a luxust - Ezt a pazar villát vette meg Orbán veje

Publikálás dátuma
2017.10.31. 12:21
Forrás: Otthon Centrum/Átlátszó
Az impozáns, mini-kastélyszerű épületet 369 millió forintért hirdették, de - az Átlátszó információi szerint - fel kell újítani, mert jelenleg életveszélyes állapotban van.

A Tiborcz-féle ingatlant több szakoldalon is meghirdették, de mire az oknyomozó portál közreadta az infromációt és a fotókat,  már csak az Ingatlanbazáron volt aktív a reklám.

A képek ezekről a hirdetési oldalakról valók, itt lehet azokat megnézni.

Sokáig azonban már nem lesz pont ilyen az épület, Tiborczék ugyanis jelentős átalakításba fogtak- írja az Átlátszó. Az épületről Tiborcz azt nyilatkozta a Matolcsy György jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám birtokába került kiadó által megjelentetett Origo hírportálnak adott interjújában, hogy magánszemélyektől, üzleti célra vásárolta meg .

lásd még: Tiborcz lebukott baráti interjújával

Szerző

Tippelje meg Mészáros Lőrinc vagyonát! (ellenőrizze, olvasson)

Publikálás dátuma
2017.10.31. 11:46
Forrás: Orbán Viktor közszereplő/Facebook
Már amennyiben persze a felcsúti jóbarát - sokak szerint stróman - saját vagyonáról van szó. Mészáros Lőrinc csúcsot ugrott a Forbes magazin listáján is - informál a Klubrádió a kiadvány alapján.

Az Orbán Viktor strómanjaként is emlegetett felcsúti polgármester javait tavaly ilyenkor még 35 milliárd forintnyira saccolták. A háromszoros növekedésben szerepet játszhatott, hogy a milliárdos cégbirodalma 121 céget számlál, és csak idén 82 vállalkozást alapított. A cégháló részei összesen több mint 240 milliárd forint értékben nyertek el közbeszerzést.

Nos: egyetlen év alatt 105 milliárdosra növelte vagyonát Mészáros Lőrinc. 

A Forbes listájának élén Csányi Sándor áll 294 milliárd forintosra becsült vagyonával, mögötte Demján Sándor 192 milliárddal második, Gattyán György 188 milliárddal harmadik. A 33 leggazdagabb között szerepel még a Fidesz közeli Szíjj László 105, Andy Vajna 62 és Garancsi István 48 milliárd forinttal.

lásd még: Orbán átadta Mészáros gyárát

Szerző

Utcán élni - Megerősített szolgálattal készülnek az idei télre

Publikálás dátuma
2017.10.31. 11:02
Népszava fotó
Megerősített szolgálattal és a hajléktalanok előtt szükség esetén megnyitható szállásokkal készül az idei télre a Magyar Máltai Szeretetszolgálat - ezt az állami médiában közölte a budapesti intézményvezető.

A hajléktalanellátásban szerdától, november 1-jétől számítják a téli időszakot április 30-ig. Elindul a krízisautó szolgáltatásuk, több százan vesznek részt a szeretetszolgálat munkájában és hat helyszínen nyújtanak mintegy háromszáz ember befogadására alkalmas szálláslehetőséget. A Máltai Szeretetszolgálat a főváros budai oldalán nyújtja szolgáltatásait, de a pesti oldalon is vannak gyakorlott hajléktalanellátó szervezetek.  Az intézményvezető elsődlegesnek nevezte a közterületen élők szálláshelyek felé terelését, hogy ezzel is minimalizálják a krízishelyzetek kialakulását. Hozzátette: csak becslések állnak rendelkezésre arról, hogy hány hajléktalan élhet Budapesten, ez a szám 8-10 ezer körülire tehető. 

( Amit a gyalogos lát: a fővárosban gyakorlaitlag lépten nyomon hajlék nélküli emberek húzódnak meg az utcai zugokban, aluljárókban - a szerk.) 

lásd még: Húsz éve erdőben élni - És nem vaddisznó, hanem ember

Szerző