Rogán nem veszíthet, tehát nem is indul?

Publikálás dátuma
2017.11.04 10:52
Orbán Viktor és Rogán Antal. FOTÓ: Molnár Ádám
Több ellenzéki politikus - így Juhász Péter Együtt elnök, illetve Soproni Tamás, a Momentum alelnöke - is biztosra veszi, Rogán Antal nem indul egyéniben az V. kerületben - írja a hvg.hu.

Ebben a körzetben Juhász Péterre a Momentum ráindítja Fekete-Győr András pártelnököt. Juhász szerint erre nincs racionális magyarázat, Fekete-Győr viszont azzal érvel, ő az erősebb, de a visszalépést nem tartja kizártnak, ha kiderül pár hónap múlva, hogy ez mégsem így van.

A hvg.hu megkereste a Rogán Antal vezette minisztériumot, hogy megtudja, valóban nem indul-e Rogán Antal egyéniben, de egy nap alatt nem sikerült válaszolniuk, még annyit sem, hogy ez még nem dőlt el.

Mindenesetre van egy irányadó Magyar Időkös cikk - még október 7-éről -, amely már tényként kezeli, hogy Rogán nem indul. A magyarázat szerint azért, mert Orbán Viktor miniszterelnök kampányát segíti, így listáról kerül majd be a parlamentbe.

Az ellenzéki politikusok szerint viszont nem erről van szó: Juhász úgy értékeli, Rogán nem mer kiállni - más olvasatban Orbán nem meri megkockáztatni szimbolikus embere bukását -, Soporni Tamás is inkább Juhász munkájához köti Rogán háttérbe húzását.

Szerző

Jövő vasárnaptól változik a repülőtéri buszok menetrendje

Publikálás dátuma
2019.03.22 21:55
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A vasárnapi forgalom kiugróan magas, így a járatok sűrítéséről döntöttek.
Az eddiginél sűrűbben, tízpercenként jár március 31-től vasárnap napközben a repülőtéri 100E járat – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Mint írják, a járat kihasználtságáról szóló adatok szerint az utasok száma továbbra is dinamikusan növekszik, a vasárnapi forgalom pedig kiugróan magas a hét többi napjához képest is. „A BKK 2019. március 31-től vasárnap napközben sűríti a 100E repülőtéri autóbusz menetrendjét, így a legforgalmasabb utazási időszakokban, 7 és 19 óra között tízpercenként indulva biztosít közvetlen eljutást a belváros és a repülőtér között. A BKK továbbra is figyelemmel kíséri az autóbusz kihasználtságának alakulását és szükség esetén mentesítő autóbuszokat állít forgalomba” – olvasható a közleményben.

Megint éheztettek egy családot a tranzitzónában a magyar hatóságok, közbelépett Strasbourg

Publikálás dátuma
2019.03.22 21:25
A tompai tranzitzóna a 2017-es átadáskor - illusztráció
Fotó: AFP/ ATTILA KISBENEDEK
A Helsinki Bizottság közölte, hogy a házaspár – akiket hat gyermekükkel tartanak fogva a tranzitban – március 19. óta nem kapott enni.
Fél órája kaptuk meg a strasbourgi bíróság legújabb azonnali intézkedését, amiben utasítják a magyar hatóságokat, hogy adjanak enni a tranzitzónában fogvatartott iraki ügyfeleinknek” – közölte a Magyar Helsinki Bizottság a Facebook-oldalán. Mint írják, a házaspár, akiket hat gyermekükkel tartanak fogva a tranzitban, március 19. óta nem kapott enni. „Reméljük, hogy most, péntek este, már kapnak végre vacsorát” – teszik hozzá. A jogvédő szervezet kiemeli, hogy 2018 augusztusa óta ez a kilencedik eset, amikor azért kell Strasbourgig menniük, hogy fogvatartottak enni kapjanak.