Irodalmi műsor Szenes Hannáról

„A szétszórattatás leánya hórát jár” címmel rendeznek zenés irodalmi műsort november 12-én, vasárnap délután 17 órakor a Frankel Leó úti Zsinagóga MICVE KLUBJÁBAN. Az 1944. november 7-én, a budai, Margit körúti fogházban kivégzett fiatal költő, Szenes Hanna életét a Göncölszekér együttes által megzenésített versein, naplóján, korabeli fotókon és a róla szóló filmrészleten keresztül mutatják be. Közreműködnek: Havas Judit, Kárász Eszter, a forgatókönyvet írta Szalai Anna műve alapján és a műsort szerkesztette: Bőhm Ágnes.

Szerző
Témák
Szenes Hanna

Árverés a Heti Betevőért

Publikálás dátuma
2017.11.08. 06:48

Jótékonysági akciót és kiállítást szervez a Heti Betevő Egyesület budapesti csoportja. A “Művészek a Heti Betevőért” tárlatot Alföldi Róbert nyitja meg november 24-én a Living Galleryben, ahol Darvas Kristóf zenél majd. A támogató művészek a teljes bevételt felajánlották a krízishelyzetben lévők vasárnapi ebédjére és segítésükre.

Szerző

Magyar ház a világ élvonalában

Publikálás dátuma
2017.11.08. 06:47

A World Architecture Festival zsűrije a világ legjobb épületei közé válogatta Tóth Zoltán és Nagy Csilla (Artgroup Építész Stúdió) alkotását, az egyszerre hagyományőrző és kortárs, környezettudatosan megépített mórahalmi Artkazalt. A győztest november 15-17 között Berlinben hirdetik ki.

Szerző