Előfizetés

NB I - Egymillió forintos büntetést kapott Busai

Publikálás dátuma
2017.11.08. 09:29

Egymillió forintos büntetést kapott a diósgyőri Busai Attila, aki csapata találkozója helyett a Ferencváros-Debrecen labdarúgó-mérkőzésre látogatott ki.

Amint a DVTK honlapján olvasható, Busai Attila öt sárga lap miatt eltiltását töltötte, ezért nem léphetett pályára a Balmazújváros elleni bajnoki mérkőzésen. A játékos nem kísérte el csapatát a találkozóra, "azt állította, hogy tévén nézte a Ferencváros-Debrecen összecsapást. Bódog Tamás vezetőedző emiatt 500 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta a középpályást. Később egy fotó alapján kiderült, hogy Busai Attila a Groupama Arénában tekintette meg volt csapata mérkőzését. Bódog Tamás emiatt megduplázta a játékos büntetését."

Bódog szerdán a honlapnak elmondta, csalódás számára Busai viselkedése, de reméli, tanult az esetből: "Egy rutinos, a csapatot képviselő, a csapattanácsban aktív szerepet vállaló labdarúgóról beszélünk, akinek adtam a véleményére, így külön csalódás számomra ez a viselkedés. Busai Attila azonban megértette, miért kapott büntetést, és hiszem, hogy tanult belőle." - fogalmazott Bódog Tamás. Hozzátette, Busai nagyon fontos játékos, aki "a teljesítményével már korábban kivívta azt a vezérszerepet, amire a csapatnak és személy szerint nekem is nagy szükségem van".

A vezetőedző kiemelte: "mindenhol szankcionálnak az edzők, a játékosok pedig többnyire elfogadják a döntést, és nem azért, mert muszáj, hanem azért mert jogosnak tartják a büntetést. A mostani eset egy a sok közül".

Újra felállíthatják Lenin szobrát Szegeden

Publikálás dátuma
2017.11.08. 09:13

Néhány hónapja visszatért Szegedre, és hanyatt döntve várja sorsát Vlagyimir Iljics Lenin szobra a Móra-múzeum raktárbázisán. Illusztris társaságban helyezte el a városi közgyűjtemény: a Tanácsköztársaság-emlékmű, közkeletűbb nevén „libás asszony” mellé – írja a Délmagyarország.

Lenin szobrát, Kiss István szobrászművész robusztus műalkotását a nagy októberi szocialista forradalom ötvenedik évfordulóján, vagyis ötven esztendeje avatták a megyei pártközpont épülete előtt. Lenin 1991-ig állt a vártán, amikor is eltávolították a helyéről. Előbb a múzeum algyői barakkraktárába száműzték, majd a makói Hagymaház fogadta be. Onnan költöztették vissza Szegedre.

A múzeum kétféle újrahasznosításában gondolkodik. Elképzeléseik szerint fészert húznak a jelenleg a szabad ég alatt lévő szobrok és régi faragott kövek fölé. Ám az is lehet, hogy a Lenint a libás asszonnyal együtt a kapu mellett emelt talapzaton állítják újra szolgálatba, fogadószoborként.

Barátok közt - Orbán vejével iszogatott Lázár

Publikálás dátuma
2017.11.08. 09:05

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kedd este a miniszterelnök vejével, Tiborcz Istvánnal iszogatott egy belvárosi étteremben, ahol láthatóan még el sem akartak bújni: egyenesen az ajtó mellé, az ablakba ültek – írja az Azonnali, amely fotót is közöl. A lap szerint Lázár előbb távozott, és Tiborcz fizetett. Érdekes párhuzam, hogy Tiborcz akkori cége, az Elios nagyon kedvező, sokszor más versenytárs nélküli pályázatokon nyert el egy csomó közbeszerzést, amelyek keretében uniós pénzből korszerűsítették a közvilágítást számos településen- jegyzi meg a portál. Az ügyben az EU csalás elleni hivatala, az OLAF is vizsgálódik, az uniós pénzből megvalósuló fejlesztések pályáztatását pedig a Lázár vezette Miniszterelnökség bonyolítja. Tiborcz István időközben kiszállt az Eliosból.

A miniszter egyébként érdemi, politikushoz illő válasz helyett a minap a Parlamentben a szokásos arroganciánál is erőteljesebb tirádát adott elő egy, a Tiborcz István üstökös-szerű vagyonosodását, budai luxus-villa vásárlását firtató kérdésre.  Mi fáj önnek, képviselő úr, az, hogy ön sikertelen, hogy önök sikertelenek? - kiabálta Lázár, emlékezetve hajdani, azóta elhíresült, egy hatalomban, "tűzközelben" lévőtől különösen bicskanyitogató "bonmot"-jára, a "mindenki annyit ér, amennyije van"- ra. A miniszter egy állítólag demokratikus országban azt kiabálta (végig kiabált), hogy az efféle kérdések mögött  „szimpla irigység” van, majd arról kezdett beszélni, hogy Tiborz István családja, szülei, testvérei és ő maga is, a házasság előtt köztiszteletben álló, sikeres emberek voltak anyagi tekintetben is, nem szorultak sem Orbán Viktor, sem más támogatására.