Az FTC visszaállítja a korábbi biztonsági intézkedéseket

A Ferencvárosi Torna Club (FTC) visszaállítja a korábbi biztonsági intézkedéseket a Groupama Arénában a múlt szombati szurkolói rendbontás miatt - írja az MTI.

A klub pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója elmondta, véleményük szerint újabb biztonsági intézkedésekre nincs szükség, az eddig megszokott, három és fél éven keresztül már jól bevált szabályokat visszaállítják. Kifejtette: a szurkolói csoportokkal kötött közelmúltbeli megegyezés értelmében az úgynevezett kríziskezelő egységet kivonták a B szektor alól, most viszont vissza fog térni, vagyis nem növelik a biztonsági személyzet létszámát, de átcsoportosítást végeznek. Nyíri Zoltán közölte, a rendőrség és az ügyészség eddig 11 embert azonosított százszázalékos bizonyossággal a múlt szombati esettel összefüggésben, az ő szurkolói kártyájukat már visszavonták.

Szerző
2017.11.10 12:36

Márciusig kidőlt Harry Kane

Publikálás dátuma
2019.01.15 21:47
Fotó: AFP/Adrian Dennis
Fotó: /
Az angol Tottenham csapatának kulcsfontosságú meccseken kell majd nélkülöznie gólfelelősét.
Várhatóan csak március elején állhat újra edzésbe Harry Kane, aki a vasárnapi Tottenham-Manchester United bajnoki legvégén szenvedett bokasérülést. Az angol válogatott csatár, aki a szezonban már 20 találatnál jár, így minden bizonnyal lemarad a Dortmund elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő mindkét összecsapásáról. A 25 esztendős Kane emellett az angol Ligakupa elődöntőjének visszavágóját is kénytelen kívülről nézni (az első meccset a Tottenham 1-0-re megnyerte a Chelsea ellen).

Egy gárda első számú sztárjának sérülése sose jön jókor, de ez most különösen nem, hiszen a Premier League 3. helyén álló "Spurs" a következő hetekben egy másik támadóját is nélkülözi: a dél-koreai Son Heung-min éppen most utazott el az Ázsia-kupára.
2019.01.15 21:47

Gyorskorcsolya Eb-t rendezne Debrecen

Publikálás dátuma
2019.01.15 16:24
Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang
Fotó: ANP / AFP/ Vincent Jannink
„Nyilván nem csak bennünk vetődik fel a kérdés: ilyen kiugróan sikeres szereplés után hol máshol lehetne a következő Eb, ha nem Magyarországon?” – tette fel a kérdést Schulek Csaba, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség ügyvezető igazgatója kedden, amikor a hétvégi, holland rendezésű Eb-ről négy arany-, négy ezüst- és egy bronzéremmel hazatért magyar válogatott tagjai sajtónyilvános edzést tartottak a Gyakorló Jégcsarnokban. Schulek Csaba az MTI kérdésére válaszolva hozzátette: a magyar szövetség elnöksége már jóvá is hagyta a pályázati szándékot, így sikeres magyar kandidálás esetén Debrecen lenne a 2020-as rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság helyszíne. 
„A nemzetközi szövetség számára az eredmények mellett kiváló ajánlólevélként szolgál a 2017-es, budapesti rendezésű világkupa is” – jelentette ki Schulek, aki szerint a 2020 januárjáig hátralévő egy év elegendő idő ahhoz, hogy Debrecen tökéletesen felkészüljön a rendezésre és a hollandokhoz hasonlóan nagyszerű házigazdának bizonyuljon.
A magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott minden idők legeredményesebb Európa-bajnokságát zárta vasárnap Dordrechtben. A váltóban olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor megszerezte a sportág első magyar összetett Eb-címét, sőt, három arany- és két ezüstéremmel a kontinensbajnokság legeredményesebb versenyzője lett. A magyar csapat az éremtáblázat élén végzett. – Shaolin Sándor és az Eb-n két arany- és két ezüstérmet begyűjtött Shaoang egymás iránt érzett tisztelete, valamint kettejük „csapatmunkája” minden elismerést megérdemel – méltatta a testvéreket Schulek.
A gyorskorcsolyázók idénye február elején folytatódik a drezdai és torinói világkupaversenyekkel, majd március elején a szófiai világbajnoksággal zárul.
Szerző
2019.01.15 16:24