Előfizetés

Gyorskorcsolya vk - Nagy Konrád és Dékány Bence sem járt sikerrel

Nagy Konrádnak és Dékány Bencének sem sikerült jól a bemutatkozása a gyorskorcsolyázók idénybeli első, olimpiai kvalifikációs heerenveeni világkupaversenyén.

Nagy Konrád szombaton kedvenc számában, 1500 méteren állt rajthoz a B divízióban, azaz a második vonalban, de - a nemzetközi szövetség (ISU) honlapja szerint - a 35 induló közül csak 26. lett 1:52.09 perces idejével. Ebben a számban 36-an indulhatnak a jövő februári, phjongcshangi téli olimpián: a vk-sorozat két-két novemberi és decemberi versenye alapján a legjobb húsz jut kvótához, míg a maradék 16 helyet a négy versenyen legjobb időeredményeket elérő versenyzők kapják meg.

Dékány Bence még pénteken az olimpiai műsorban a dél-koreai játékokon debütáló tömegrajtos versenyszámban volt érdekelt, de huszadik helyével nem jutott tovább az elődöntőből a szombati döntőbe. Az új számban mind a 24 kvótát a vk-pontverseny alapján osztják ki.

Meghalt az ismert zenekar első frontembere

Publikálás dátuma
2017.11.11. 14:22
Forrás: Facebook/Chuck Mosley
57 éves korában meghalt Chuck Mosley, aki a Faith No More  frontembere volt, mielőtt Mike Patton leváltotta volna az együttes élén 1988-ban.

A családja közleményt adott ki Mosley halálhíréről, amit az NME adott ki. Azt írják, az énekes hosszú ideig tartó józanság után függőségébe halt bele. A közlemény nem részletezi, hogy milyen függőségről van szó, de azt tudni lehet, hogy Mosley-nak korábban komoly alkoholproblémái voltak.

Mosley a Faith No More 1985-ös We Care a Lot és az 1987-es Introduce Yourself című lemezén énekelt. Az együttes cserélte le Mike Pattonre, ezt követően Mosley beperelte őket szerzői jogi ügyek miatt, az ügy végül bíróságon rendeződött. Évekkel később kibékültek, és 2010-ben, 2015-ben és 2016-ban még koncertezett is velük. A Faith No More után Mosley egy ideig a Bad Brains énekese volt, majd több szóló projektbe is belekezdett - írja az Index.

Civiltörvény - Momentum: a népszavazás csak másodlagos

Publikálás dátuma
2017.11.11. 12:44
A budapesti olimpiáról szóló népszavazásért indított aláírásgyűjtés idején egy hónap alatt gyűjtötték össze a beadáshoz szüksége
A népszavazás, illetve annak időpontja csak másodlagos; a legfontosabb az aláírásgyűjtés. Egy hónapokig tartó és sikeres akció ugyanis meghátrálásra kényszeríti a kormányt – mondta Papp Gergő, a Momentum Mozgalom kommunikációs igazgatója a Magyar Nemzetnek. 

Mint ismert: a Kúria hitelesítette a Momentum Mozgalom civiltörvény visszavonását kezdeményező kérdését, így a párt aláírásgyűjtésbe kezd - jelentette be a párt november 8-án. A Momentum – mint arról többször írtunk –, még júniusban kezdeményezett népszavazást a törvénnyel szemben, amit a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) azzal a szokásos hivatkozással utasított el, hogy az „nem egyértelmű”. Az NVB szerint nem egyértelmű kérdés úgy szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló 2017. évi LXXVI. törvényt?" A Kúria szerint viszont a kérdés világos, ezért hitelesítette azt.

Ez már a sokadik alkalom volt, hogy a Kúria felülbírálja az NVB döntését, és zöld utat ad ellenzéki népszavazási kezdeményezésnek. Eddig azonban egyre sem kerülhetett sor, mert a Fidesz minden alkalommal – így a vasárnapi boltbezárás, az Olimpia, a Római-part vagy a korrupciós bűncselekmények büntethetősége ügyében – inkább visszavonulót fújt, csakhogy ne lehessen népszavazást tartani.

Papp Gergő a Magyar Nemzetnek azt mondta: várják minden párt, illetve civil szervezet segítségét a gyűjtéshez, ami várhatóan a jövő hét második felében kezdődik. Arra a kérdésre, miért nem kezdték még el a gyűjtést, úgy válaszolt, hogy amíg a Kúria döntését közzé nem teszik hivatalos formában, nem tehetik meg. A Momentum bízik abban, hogy a rendelkezésre álló négy hónapnál jóval előbb, egy-két hónap alatt összegyűlhet a legalább kétszázezer hiteles aláírás. Ezt a számot a budapesti olimpiáról szóló népszavazási kezdeményezés kapcsán egy hónap alatt érték el, ráadásul csak Budapesten - jegyzi meg a lap.

A kommunikációs igazgató nem zárta ki, hogy ezúttal is lesz „kopogtatós” akció, vagyis otthonaikban is felkeresik a választókat. Mivel most országos akció indul, mind a 106 egyéni választókerületben megkeresik az embereket a párt alapszervezetei és a már bemutatott egyéni jelöltek segítségével – tette hozzá.