Szikora János zaklatási botránya - Újabb tanúk szólaltak meg az ATV-ben

Publikálás dátuma
2017.11.11. 19:45
FOTÓ: Népszava
Újabb két tanú állítja, hogy Szikora János Jászai Mari-díjas rendező, érdemes művész egy fiatal lányt fogdosott azon a bizonyos estén, amiről először Kátai István beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában. 

Az ATV szombat esti Híradójában újabb két szemtanú állította, hogy látta, ahogy a rendező fogdos egy színitanodás fiatal lányt. 

Először Kátai István színész vádolta meg szexuális zaklatással a Vörösmarty Színház igazgatóját, aki viszont tagadta a vádakat. Szikora János a közleményében azt írta, Kátai a személyét súlyosan kompromittáló kijelentéseket tett. Szerinte, bár a színész Facebook-oldalán az áll, hogy a Vörösmarty színház színésze, ez nem igaz, soha nem is volt az. Kátai István azonban szerepel az 56 csepp vér című, a  székesfehérvári színházban bemutatott darab színlapján és a werkfilmjében is 9:05-nél, íme:

Szikora János egy büfés bosszújáról írt a reakciójában, mire Kátai István úgy reagált: a szemtanú szavahihetőségét nem befolyásolja, milyen minőségben volt jelen, a lényeg, hogy mit látott. A „büfés” megnevezéssel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy a Vörösmarty Színház melegételes Gasztrobisztróját nyilvános pályázaton elnyerve a Gastera Kft. ügyvezetőjeként vezette. Arra kérte Szikora Jánost, „amennyiben a szexuális kényszerítés bűntett mellett egy gazdasági jogi frontot is meg kíván nyitni, elemezni kívánja a színházi vezetés, a városvezetés és cégem közti szerződéses viszonyt, mai napig elérhető hivatalos levelezéseket, állok elébe, de ezt ne a szexuális kényszerítés bűntettéről szóló tanúvallomásomra adott nyilatkozatában írja le.” Kátai válaszának végén hangsúlyozta, hogy tanúvallomását továbbra is fenntartja.

Szerző

Esős, hideg vasárnapunk lesz - Inkább halassza el a kirándulást!

Publikálás dátuma
2017.11.11. 18:19
Illusztráció: Shuterstock
Vasárnap a felhős, borongós időben kezdetben keleten és északnyugaton számíthatunk kisebb esőre, majd napközben nyugat felől egy csapadékmező érkezik, és egyre többfelé elered az eső. Helyenként megélénkülhet a változó irányú szél. Hajnalban 1 és 7, napközben 8 és 15 fok között alakul a hőmérséklet, délen lesz enyhébb az idő. Kettősfronti hatás érvényesül - írja előrejelzésében az Időkép.

Hétfőn sokfelé várható eső, melyet nyugaton akár havas eső, a hegyekben hó válthat fel. Az északi-északnyugati szél mind nagyobb területen támad fel, a Dunántúlon erős, viharos lökésekre is számítani kell. 4 és 15 fok között alakul a hőmérséklet, nyugaton, északnyugat, északon mérhetjük az alacsonyabb értékeket. 

Kedden eleinte még több helyen, később egyre inkább csak délen, délnyugaton fordulhat elő további gyengülő csapadék. Nyugatabbra továbbra sem kizárt havas eső, a Mecsekben kisebb havazás. Sokfelé erős marad az északias szél. 3 és 8 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Szerdán már száraz időre készülhetünk, és csütörtökön is legfeljebb délen lehet szitálás, gyenge eső. A helyenként élénk északias szélben délutánonként 5-10 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szerző
Témák
időjárás

Keleti nyitás - "Szijjártó körbeutazza a világ keleti felét"

Az LMP szerint a kormányzás hetedik évében eljött az ideje a nyugati nyitásnak a külpolitikában.

Ungár Péter, a párt politikusa szombati, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, eddig hetvenhétszer voltak a Külgazdasági és Külügyminisztérium képviselői volt kommunista, keleti országokban. Ez több, mint amennyiszer olyan nyugati országokba látogattak, amelyekkel valós gazdasági és katonai együttműködése van Magyarországnak.

A politikus hozzátette: csak kommunikációs trükk a keleti országokkal kötött minisztériumi megállapodás, közérdekű adatigénylésekből kiderült, hogy nincs semmilyen pénzmozgás mögöttük, a felajánlott keretösszegeket nem hívják le.

Ungár Péter hangsúlyozta, semmilyen haszna nem volt a magyar embereknek ezekből a megállapodásokból, ezek csak azt a célt szolgálták, hogy a Szijjártó Péter miniszter körbeutazza a világ keleti felét. Szerinte inkább azokkal az országokkal kellene szorosabbra venni a kapcsolatokat, amelyekkel élő gazdasági és katonai együttműködésekben veszünk részt.

Szerző