Robbanás történt Pécsett (Videó!)

Robbanás történt kedden késő délután Pécsen, egy belvárosi lakásban, egy ember súlyosan megsérült - közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Fábián Lilla elmondta: a Király utcai társasházban történt detonáció okát még vizsgálják. A katasztrófavédelem megyei honlapján közzétett beszámoló szerint a robbanás egy kétszintes társasház második emeleti lakásában történt, ahol tűz is keletkezett, és emiatt az épület falai megdőltek. A sérültet a mentők kórházba vitték.

A Szabad Pécsnek nyilatkozó szemtanú szerint egy gázkészülék robbant fel. A portálnak a nő azt mesélte, hogy a detonáció az ő ablakát is kitörte. Élő adásban jelentkeztek be a helyszínről:

Szerző
2017.11.14 19:03
Frissítve: 2017.11.14 19:22

Teherautóval gázoltak halálra egy biciklit toló férfit

Publikálás dátuma
2018.09.26 11:41

Fotó: police.hu/
Kikerülni próbálta, ám helyette elsodorta a biciklist a kisteherautó.
Halálos baleset történt szerda hajnalban a 64-es számú főúton, Igar külterületén - tájékoztat honlapján a rendőrség. Egy kisteherautó egy kikerülési manőver során elsodort egy vele azonos irányba közlekedő 48 éves férfit, aki a kerékpárját tolta.
A férfi belehalt sérüléseibe.
A helyszíni szemle véget ért, a rendőrök délelőttre feloldották a forgalomkorlátozást.
2018.09.26 11:41

Elutasított férfi verte belvárosi kirakatpárkánynak egy nő fejét

Publikálás dátuma
2018.09.26 11:15
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A nyílt utcán verte össze egy 50 éves kaposvári férfi az őt befogadó fiatal nőt, mert az visszautasította szexuális közeledését. Kétszer is rálőttek, úgy is tovább ütötte áldozatát. Vádat emeltek ellene.
A férfi a legutóbbi börtönbüntetéséből történt szabadulása után hajléktalanként élt, amíg a sértett baráti szívességből 2018 januárjában befogadta a házába - írja az ügyészség.
A vádlott a rövid együttlakásuk alatt úgy próbált szexuálisan közeledni a nőhöz, hogy ezzel otthonából is sikerült elüldöznie őt.
A sértett, aki ekkor már egy ismerősénél lakott, január végén Kaposvár belvárosában személyes találkozót beszélt meg a vádlottal. Arra kérte, menjen el a házából. A vádlott azonban a sértett kérésétől indulatba jött, és
"féltékenységében" a nyílt utcán bántalmazni kezdte a nőt, akit a földre rántott, többször ököllel megütött, illetve a fejét a járda melletti kirakat párkányának is nekiverte.
A sértettet a találkozóra elkísérte az a mozgáskorlátozott ismerőse is, akihez a vádlott közeledése miatt költözött. Miután a gépkocsiban ülő férfi látta, hogy a vádlott bántalmazza a nőt, magához vette a gáz-riasztó fegyverét, és azzal
két lövést adott le a vádlottra. A férfi azonban a lövések eldördülése után is tovább ütötte a nőt.
A férfit végül a kiérkező rendőröknek kellett megfékezniük. A sértettnek a bántalmazás miatt több 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülése keletkezett.
Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő, jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlottal szemben halmazati büntetésként fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt, míg a sértett segítségére siető férfival szemben az eljárást – a nyomozást irányító ügyészség jóváhagyásával – a Kaposvári Rendőrkapitányság jogos védelem miatt megszüntette.
2018.09.26 11:15