Magyar válogatott - Gyér érdeklődés az utolsó meccs előtt

Publikálás dátuma
2017.11.14. 21:10
Fotó: AFP/Kisbenedek Attila
Amint arra számítani lehetett, a magyar labdarúgó-válogatott éves teljesítménye után gyér érdeklődés előzte meg a Costa Rica elleni idényzárót.

„A novemberi időszak általában az esztendő lezárásáról szól. A magyar válogatott esetében azonban megállásról, lezárásról szó sincs” – kezdte köszöntőjét Csányi Sándor a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke a közép-amerikai együttes vendégjátéka alkalmából kibocsájtott meccsfüzetben, amely valljuk be, kissé aggasztó felütésnek bizonyult a 2017-ben, kivált Andorrában és Luxemburgban, azaz a futballvilág „törpéinek” otthonában átéltek után.

Igaz, Csányi a továbbiakban szükségszerű újjászerveződésről, új időszakról és a Nemzetek Ligája csoportkörének közelgő sorsolásáról írt, a világbajnoki résztvevő Costa Rica ellen a válogatott élén második, Georges Leekens kinevezése miatt jó ideig várhatóan az utolsó feladatára készülő megbízott szövetségi kapitány, Szélesi Zoltán pedig hét, azaz hét helyen módosított a hercegségben múlt csütörtökön leszereplő, 2-1-es vereséget szenvedő kezdőcsapatán. Amint az nagyjából várható volt, a kapuba a Groupama Arénában otthonosan mozgó Ferencváros-kapust, Dibusz Dénest jelölte a szakmai stáb, a 2014 után újra kezdő Varga József mellett pedig az Újpest játékosa, Nagy Dániel először lehetett a kezdőcsapat tagja a címeres mezben töltött eddigi pályafutása során. Szélesi kitartva a korábban alkalmazott hadrend mellett, kedden is három támadónak szavazott bizalmat, Priskin Tamás és Ugrai Roland mellett pedig az előd, Bernd Storck által mellőzött Nikolics Nemanja kezdett.

Hogy a közönség nem különösebben bízik a csapatban, arra nem csak a különböző internetes oldalak szavazása utalt (amelyeken többnyire elsöprő többség szavazott Costa Rica sikerére), hanem a mérkőzést megelőző percek hangulata is: a kezdés előtt 45 perccel a megszokottnál hézagosabb lelátók előtt melegítettek a mérkőző felek, a távolmaradásukat korábban bejelentő ultrák szektorában pedig a szokásos zászlók és drapériák helyett ezúttal csupán néhány nemzeti lobogót helyeztek el az ott helyet foglalók.

Szerző

Hosszú Katinka fölényesen győzött Tokióban

Publikálás dátuma
2017.11.14. 20:18
Fotó: Molnár Ádám

Hosszú Katinka könnyedén győzött 400 méter vegyesen kedden a rövidpályás úszó világkupa tokiói állomásának első napján. A háromszoros olimpiai bajnoknak ez volt az egyetlen döntője, legnagyobb riválisai hiányoztak, így megerőltetés nélkül, 4:22.05 perces idővel diadalmaskodott. A vk Tokióban szerdán folytatódik, a hétvégén pedig Szingapúrban zárul.

Szerző

Lovaggá ütötték Mo Farah-t

Publikálás dátuma
2017.11.14. 20:10

Az atlétikáért tett szolgálatai elismeréseként II. Erzsébet brit királynő kedden lovaggá ütötte Mo Farah-t. A Buckingham-palotában rendezett ünnepélyes ceremónia után a szomáliai születésű, négyszeres olimpiai és hatszoros világbajnok hosszútávfutó közösségi oldalán úgy fogalmazott, soha nem gondolta, hogy a futással ilyen magasságba juthat.

Szerző