Előfizetés

Lőrinczy György: folytatjuk a belső vizsgálatot az Operettszínházban

Publikálás dátuma
2017.11.17. 21:52

Folytatjuk a belső vizsgálatot, amelynek a teljes kommunikációját és jogi részét kiszerveztük egy ügyvédi irodának - mondja lapunknak adott holnapi interjújában Lőrinczy György, a Budapesti Operettszínház főigazgatója.

Pszichológusokat kértünk fel, hogy a társulat tagjai szükség esetén hozzájuk is fordulhassanak, azok a dolgozók pedig, akik úgy érzik, hogy sérelem érte őket, ha szeretnék, az ügyvédnél letétbe tehetik a vallomásaikat, így megőrizve az anonimitásukat. Ily módon csak az esetleges elkövető fogja megismerni a nevüket, az iroda pedig el tudja látni sértetti képviseletüket az esetleges bírósági eljárásokban. A direktor hozzátette: nagyon érdekes, a művészeknél mennyire működik a show must go on. A társulatnak azt mondtam: másfajta színházat fogunk csinálni, mert olyat, mint eddig volt, Kerényi Miklós Gábor nélkül úgysem tudnánk.

A teljes interjút lapunk szombati számában olvashatja.

Navracsics Tibor beszáll a magyar választási kampányba

Publikálás dátuma
2017.11.17. 21:40
FOTÓ: Vajda József
Tartózkodóbban, de valószínűleg részt vesz a magyar választási kampányban Navracsics Tibor. Az Európai Bizottság magyar tagja az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt erről.

Navracsics Tibor véleménye szerint bár az uniós biztosokkal szemben az volt az elvárás, hogy ne vegyenek részt kampányban, mostanra elfogadottá vált, hogy sok kollégája belép saját pártja politikai kampányába. 

Amennyiben ő is így tesz, elképzelhetőnek tartja, hogy Veszprém lesz az a helyszín, ahol korteskedni fog, de csak meghívottként, nem pedig aktív szereplőként.

Navracsics Tibor azt mondta: az Európai Unió iránt elkötelezett magyar politikusnak tartja magát. Ugyan lehetnek hangsúly eltolódások, de véleménye szerint a nemzeti és az európai érdekeknek egybe kell esnie a siker érdekében. A kultúráért, oktatásért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos az InfoRádió kérdésére hivatali teendőivel indokolta azt, hogy nem vett részt a Fidesz legutóbbi kongresszusán, nem politikai döntés volt.

Beperelte a Class FM tulajdonosa a Médiatanácsot

Publikálás dátuma
2017.11.17. 21:32
Forrás: Facebook
Az Advenio ZRT beperelte a Médiatanácsot, és a bíróságon szeretné elérni, hogy a rémesen bonyolult nevű Országos vételkörzetű, analóg földfelszíni műsorszórás útján megvalósuló rádiós médiaszolgáltatási lehetőség pályáztatása nevű, a köznyelvben csak országos kereskedelmi rádiós frekvenciapályázatként emlegetett pályázatot azonnali hatállyal visszavonják, mert az több pontban is megsérti a Médiatörvényt - derült ki az Index birtokába jutott dokumentumokból.

Az Advenio azt állítja, ők a törvénysértésekre korábban levélben hívták fel a Médiatanács figyelmét, de nem kaptak választ, és mivel nem akarnak törvénysértésben részt venni, így úgy is a bírósághoz fordulnak, hogy azzal tulajdonképpen saját magukat hozzák hátrányos helyzetbe.

Az Advenio szerint az NMHH Médiatanácsa például olyan banki igazolást kér a pályázóktól, melyek sértik a Médiatörvényben foglaltakat, szintén törvénytelennek tartják az értékelési szempontokat, jogellenesnek a szólás- és véleményszabadság jogának korlátozását, végül az átláthatatlan értékelési szempontokkal és a hiánypótlás kizárásával is vannak bajaik. A cég azt szeretné, hogy a pályázatot visszavonják, és újat, törvényeset írjanak ki, hogy erről a bíróság mit gondol, majd kiderül.