A KOM elfoglalta "a Fidesz korrupciós helyszínét", majd megjelentek a rendőrök (fotók, videó)

Publikálás dátuma
2017.11.19 13:48
Forrás: Kettős Mérce/videó
A Közös Ország Mozgalom és A Város Mindenkié aktivistái a nincstelenek lakhatási gondjainak megoldását, a közvagyon megvédését követelve ülősztrájkot kezdtek a Budai Várban található Pest-Buda étteremben vasárnap kora délután. Budapest I. kerületében több olyan önkormányzati ingatlan is van, amit a piaci ár alatt adnak ki módos üzletembereknek, miközben tombol a lakhatási válság, és a szegényeket folyamatosan fenyegeti a kilakoltatás réme a szociális bérlakásokból. Igazságos ez? - jelent meg a felhívás vasárnap kora délelőtt a KOM Facebook oldalán.

Harminc, a Közös Ország Mozgalomhoz és A Város Mindenkié csoporthoz tartozó aktivista foglalta el Zsidai Roy Pest-Buda nevű éttermét a Budai Várban vasárnap nem sokkal dél után. Furmányos akcióval jutottak be: asztalt foglaltak, mintha vendégek lennének, ám rendelés helyett a nincstelenek lakhatási gondjainak megoldását és a közvagyon megvédését követelve kezdtek tüntetni. Azért épp itt, mert a közelmúltban kiderült: a vállalkozó feltűnően olcsón bérli az étterem és az ahhoz tartozó hotel épületét az I. kerületi önkormányzattól.

Juhász Péter, az Együtt elnöke októberben kivett egy szobát a hotelben, ahol egyetlen éjszakért 99 ezer forintot fizetett, miközben Zsidai cége havi 126 ezer forintért bérli az I. kerületi önkormányzattól az egész épületet.


Az aktivisták az ülősztrájkra transzparenseket vittek magukkal, egyikük a bezáratott Népszabadság fénymásolt címlapjával tüntetett. Gulyás Márton, a Közös Ország Mozgalom (KOM) vezetője Móricz Zsigmond Rokonok című regényéből olvasott fel.

A KOM az akció idején közleményt adott ki:  ”Magyarországon ma lakhatási válság van, ami azt jelenti, hogy tízezreknek nincs semmilyen lakhatásuk, százezrek élnek szegényes és súlyosan egészségkárosító körülmények között, és további millióknak okoz jelentős problémát a lakhatásuk fenntartása és biztosítása. Ilyen körülmények között köztulajdonban álló, lakhatási célú ingatlant magáncélra, messze áron alul bérbe adni nem pusztán felelőtlenség, hanem aljas és embertelen cselekedet.” A KOM szerint Magyarországon az a rend: aki közel áll az Orbán-családhoz, annak nyílnak lehetőségek, nekik szabadon lehet rabolniuk és megkárosítaniuk a közvagyont, nekik megadatik a gyarapodás.

A tüntetőkre kihívták a rendőröket, a kiérkező járőrök azonban nem intézkedtek, miután kiderült, hogy nem közterületen demonstrálnak az aktivisták. Egy biztonsági céget is riasztottak.

A polgári engedetlenségi akció követelései:
A lakhatáshoz való jogot nevesíteni az alkotmányban.
Magyarország fogadja el a Módosított Európai Szociális Karta lakhatáshoz való jogról szóló 31. cikkelyét!
Szociális bérlakásokat!
Országos lakásfenntartási és adósságcsökkentési támogatást.
Biztonságos, megfizethető, magánbérleti szektort!
A gyermekes családok lakhatáshoz való jogának az intézményesítése.
Kriminalizáció helyett célzott lakhatási támogatás a hajléktalan embereknek.

Szerző

A hirado.hu helyreigazít, de nem fizet: Hadházy bekészítette a végrehajtót

Publikálás dátuma
2019.04.24 18:55
Hadházy Ákos. Fotó: Molnár Ádám
Szánalmas balfácánok az ellenzéki politikusok Hadházy Ákos szerint, ha hagyják, hogy haugságokat terjesszen róluk a kormánymédia.
Végrehajtóval fenyegeti a hirado.hu-t Hadházy Ákos. A független képviselő megelégelte, hogy a honlap ugyan évekig tartó perek után közzétette a "sehol nem látható" helyreigazítást, csakhogy hónapok óta nem fizeti ki neki és édesapjának megítélt 600-600 ezer forint sérelemdíjat. "A közpénzen végzett aljas lejáratásukért az Önök adófizetői pénzéből kellene fizetniük, de most az egyszer úgy tűnik, spórolnak Önöknek. Nem úgy mint akkor, amikor milliárdokat költöttek el kamu megbízásokra.", ironizál az ellenzéki honatya.
Emlékeztetőül: az úgynevezett közszolgálati híroldal 2017 januárjában valótlanul állította, hogy Hadházy Ákos és apja "földmutyiban érintett". 2018 januárjában az Origót szemlézve ugyancsak megalapozatlanul írta Hadházy Ákosról, hogy egy étteremben rendszeresen egyeztet Simicska Ádámmal az LMP és a Jobbik együttműködéséről. 
Hadházy szerint szánalmas balfácánok azok az ellenzéki politikusok, akik tűrik, hogy a kormánymédia hazugságokat terjesszen róluk.

Meghosszabbították a kivégzésekkel gyanúsított F. Hasszán letartóztatását

Publikálás dátuma
2019.04.24 18:22
F. Hasszán elfogása
Fotó: tek.gov.hu
Három hónapig rácsok mögött marad a szír férfi, akit többen már az Iszlám Állam hóhérjaként emlegetnek.
Három hónappal meghosszabbították a Magyarországon elfogott, terrorcselekménnyel gyanúsított szír férfi, F. Hasszán letartóztatását - tájékoztatta Ibolya Tibor fővárosi főügyész szerdán az MTI-t. A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a szír férfi a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezethez köthetően legalább 10 ember kivégzésében vehetett részt. A vehetett a feltételes mód ellenére pontos meghatározás, hiszen az ellentmondásosan nyilatkozó férfi ügyében még csak nyomoznak, hiába beszél a közelgő vádemelésről a jól értesült, kormánypárti Magyar Nemzet.
A hosszabbításról a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája döntött, eleget téve az ügyészi indítványnak. Mint arról lapunk is beszámolt, a Fővárosi Nyomozó Ügyészség terrorizmus gyanúja miatt, egy kitoloncolás során, március 24-én vette őrizetbe Magyarországon a szír férfit. F. Hasszán a gyanúsítás három éve az Iszlám Állam nemzetközi terrorszervezet tagja, és 2016-ban kivégzésekben vett részt. Erre vonatkozóan azonban eddig csak közvetett bizonyítékok – egy Belgiumban élő védett tanú beszámolója és néhány, rossz minőségű kép állt rendelkezésre, ráadásul információink szerint a tanú csak is hallomásból tud F. Hasszán bűnösségéről. A férfit – mielőtt a terrorgyanú miatt őrizetbe vették volna – embercsempészet és közokirat-hamisítás miatt ítélték felfüggesztett börtönbüntetésre Magyarországon, és ki is utasították az ország területéről.