Előfizetés

Hitel

Megkezdte a kormány a paksi beruházásra lekötött orosz hitel lehívását, amelyet azonnal vissza is utalhatunk az orosz tervező cégeknek. A paksi atomerőmű második ütemének építését az EU is úgy hagyta jóvá, hogy Brüsszel számára világos: állami támogatás lesz benne, és igazából az ott előállított villamos energiára sincs szükség. De ha nekünk annyira fontos, építkezzünk. A hitelt harminc évig lehet törleszteni, ez a hatalmas költekezés akár fél évszázadra is eltérítheti az országot a hasznosabb beruházásoktól, egy normális fejlődési útról. Annál is inkább, mivel az ilyen volumenű munkák ritkán szoktak határidőre elkészülni. Ez az egész nem a sötétbe, de egyenesen a szakadékba ugrás.

Fiatal csapattal Hollandia ellen

Publikálás dátuma
2017.11.20. 06:58
Fotó: Molnár Ádám

Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya tegnap kihirdette az Utrechtbe, a világliga sorozat első, Hollandia elleni, keddi mérkőzésére készülő együttese keretét. A vasárnap bejelentett 13 fős csapatban három Európa-bajnok játékos, Kasó Orsolya, Garda Krisztina és Szűcs Gabriella szerepel. Kerettag a 26-szoros válogatott Gyöngyössy Anikó is, aki korábban kapusként már volt válogatott, s most centerként tér vissza.

Római siker a derbin

Publikálás dátuma
2017.11.20. 06:58

Az AS Roma labdarúgócsapata nyerte az olasz élvonalbeli bajnokság 13. játéknapjának rangadóját, a városi rivális Lazio elleni derbit (2-1). Hasonló arányban nyert a listavezető Napoli is az AC Milan ellen, így mivel vasárnap az üldöző Juventus 3-2-re kikapott a Sampdoria vendégeként, négy pont a nápolyiak előnye az élen.