Ertl Péter marad a Nemzeti Táncszínház igazgatója

Továbbra is Ertl Péter vezetheti a Nemzeti Táncszínházat, ügyvezetői megbízatása 2018. január elsejétől öt évre szól.

A Nemzeti Táncszínház ügyvezetői álláshelyének betöltésére a minisztérium 2017 nyarán írt ki pályázatot. Az elbírálást követően Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a felkért szakmai bizottság egyhangú javaslatának figyelembe vételével 2018. január 1-től 2022. december 31-ig terjedő időtartamra Ertl Pétert nevezte ki a Nemzeti Táncszínház Nonprofit Kft. ügyvezetőjének.

Ertl Péter 2013 óta igazgatja a Nemzeti Táncszínházat, előtte öt éven át ügyvezetőigazgató-helyettesként segítette a működést. Életét kezdetektől fogva meghatározta a tánc. Felvételt nyert az Állami Balett Intézet (Magyar Táncművészeti Egyetem) négy évenként induló néptánctagozatára, ahol Nívódíjjal végzett 1987-ben. A diploma megszerzése után a Honvéd Együttesben tánckari, koreográfusi és asszisztensi feladatokat látott el, majd a hivatásos táncművészi pálya lezárása után, 2006-ban művészeti menedzserként helyezkedett el a Nemzeti Táncszínházban. Munkája elismeréseként 2001-ben Magyar Arany Érdemkereszttel, 2013-ban Bánffy Miklós-díjjal, tavaly pedig Táncművészetért díjjal jutalmazták - közölte a Nemzeti Táncszínház. 

Szerző

Balog Alexandra nyerte a Bartók Nemzetközi Zongoraversenyt

Balog Alexandra, zongoraművész nyerte és a legjobb Bartók-interpretációért különdíjban is részesült a november 14-19. között rendezett Bartók Nemzetközi Zongoraversenyt Grazban - írja a Fidelio. Az ötödször zajlott versenynek idén is több magyar résztvevője volt a hat korosztályban. Balog Alexandra a ponttáblázat szerint fölénnyel győzött a legidősebbek között. A fiatal zongoraművész 2014-től a londoni Royal Academy of Music hallgatója volt, 2015-ben elnyerte a Nemzeti Tehetségprogram ösztöndíját.

Szerző
Témák

Operatőri fődíj Herbai Máténak

Publikálás dátuma
2017.11.20. 06:48
Forrás: Mozinet

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjének operatőre, Herbai Máté nyerte a világ legjelentősebb operatőri fesztiválja, a jubileumi, 25. Camerimage Filmfesztivál fődíját, az Arany Békát Lengyelországban. A jubileumi versenyprogramban mindössze 13 film versenyzett. A zsűri elnöke Michael Apted forgatókönyvíró-rendező volt (James Bond: A világ nem elég, Narnia krónikái: A Hajnalvándor útja, Most már elég, Masters of Sex sorozat). A Testről és lélekről Andrei Zvyagintsev Loveless (Ezüst Béka) és Angelina Jolie First They Killed My Father (Bronz Béka) című filmje elől nyerte el a fesztivál fődíját.

Szerző