Emberhalál a síneken - Egyetlen este két vonatgázolás

Publikálás dátuma
2017.11.20. 20:24
Illusztráció/Shutterstock

Tehervonat gázolt halálra egy embert Pestszentlőrinc és Vecsés között hétfő este, ezért a Budapest-Cegléd-Szolnok, valamint a szegedi vonalon egyes vonatok 10-30 perces késéssel közlekednek - írta a Mávinform a vasúttársaság honlapján. A tehervonat egy tiltott helyen átkelni próbáló embert gázolt el. A helyszínelés idejére lezárták az egyik vágányt, a másikon lassabban közlekednek a vonatok - olvasható a közleményben. A katasztrófavédelem honlapján azt írta: a baleset a XVIII. kerületi Ráday Gedeon utcánál történt.

 Szeged-Rókus és Algyő között egy személyvonat gázolt halálra egy embert, ezért a Szeged-Békéscsaba vonalon 60-90 perces késésekre kell számítaniuk az utasoknak - tájékoztatta a Mávinform hétfő este az MTI-t. Urbán Attila sajtóügyeletes közleményében az áll: a hatósági helyszínelés idejére lezárták a vágányt Szeged-Rókus és Algyő között, ezért a szakaszon vonatpótló autóbusz közlekedik.Szerző

Külföldre akarta csempészni 11 éves diákját egy tanár

Külföldre akarta csempészni 11 éves diákját egy békési tanár, de a repülőtéren lebuktak - értesült a Kékfény, a közmédia bűnügyi magazinja.

  A tájékoztatás szerint az eset két hete történt, gyorsított eljárásban már el is ítélték a tanárt. Embercsempészésért, családi jogállás megsértésének vétségéért és okirat-hamisításért egy év nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A kisfiúval szemben elkövetett egyéb bűncselekményeket még vizsgálják a rendőrök.  A férfi Londonban akart új életet kezdeni a gyerekkel, mert Magyarországon már nyomozás indult a viszonyuk miatt. A 32 éves pedagógus hamis igazolványokat csináltatott maguknak, levágta a gyerek haját, befestette szemöldökét, még piercinget is adott neki, kirándulni induló apának és fiának láttatták magukat. 

Szerző
Témák
diák tanár

Tűz - Családot menekítettek ki a rendőrök Tápiószelén

Publikálás dátuma
2017.11.20. 14:30
Shutterstock illusztráció.

Egy nő tett bejelentést a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ügyletére szombat éjszaka, hogy tápiószelei házuk kigyulladt és a családtagjaival az emeletre menekültek.

A helyszínre érkező rendőrök a ház udvarán észlelték, hogy a bejelentő a ház emeleti ablakából segítségért kiállt, majd a ház ajtaját berúgták, de a kiáramló füst miatt nem tudtak bemenni. Időközben megérkeztek a nagykátai hivatásos tűzoltók, akik megkezdték a tűz oltását, miközben segítségükkel a rendőrök létrán menekítették ki a háromtagú családot, egy nőt, egy férfit és egy 4 hónapos csecsemőt. A családot átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik kórházba szállították őket.

Szerző