Előfizetés

Ők az idei év Hazám-díjasai

Publikálás dátuma
2017.11.21. 06:50
Fotó: Molnár Ádám

A Hazám-díj 2017 idei kitüntetettjei: Bálint György, Bródy János, Csányi Vilmos, Egyed Ákos (erdélyi magyar történész, 1990 óta a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja, az újraalakult Erdélyi Múzeum-Egyesület elnöke), Jordán Tamás, Rakovszky Zsuzsa, Vitray Tamás. Az elismerést november 25-én 13 órakor adják át a Petőfi Irodalmi Múzeum Dísztermében. Köszöntőt mondanak: Baranyi Ferenc és Varga Gyula. Közreműködnek: Galkó Balázs, színművész és Balázs János, zongoraművész. Előtte 11 óra 30 perckor egy szál virággal tartanak tisztelgést József Attila sírjánál a Fiumei úti temetőben.

Klezmerrel indul az év

Publikálás dátuma
2017.11.21. 06:49

Különleges koncerttel kezdi az évet a Budapest Klezmer Band. A zenekar január 1-jén 20:00-tól Palya Beával együtt lép színpadra a Budapest Kongresszusi Központban. A Budapest Klezmer Band tagjai Jávori Ferenc „Fegya” - zongora, ének, Nagy Anna- harmonika, Gazda Bence – hegedű, ének, Végh Balázs – dob, ütőhangszerek, Barbinek Gábor – harsona, Máthé László – nagybőgő, Kohán István - klarinét.

Építészek elismerései

Publikálás dátuma
2017.11.21. 06:49
Fotó: Bujnovszky Tamás

13. alkalommal gyűlt össze a vezető hazai sajtóorgánumok újságíróiból álló médiazsűri, hogy az elmúlt év legjobb épületeit és építészeti terveit díjazza a Média Építészeti Díjának gálaestjén. Őrfi József 21. századi népmesébe illő piliscsabai családi háza, melyet maga épített meg családjának, négy elismerésben is részesült, az idei legjobb épület díját is neki ítélte a zsűri. Terv kategóriában a 2017-es Média Építészeti Díját Takács Gyula vette át a finnországi Seurasaari skanzen fogadóépületének a tervéért. A zsűri különdíját a Palatinus fürdő rekonstrukciójával az Archikon nyerte. A médiazsűri mellett a közönség is kiválasztott egy győztes épületet, illetve tervet: a rendezvényen résztvevő közönség szavazatai alapján a megvalósult épületek közül Vas Norbert, Pozsár Péter és Varsányi András algyői családi háza nyert.