MSZP: Jövő nélküli gyerekeket nevel a fideszes iskola

A magyar oktatás útvesztőiből egyre riasztóbb állapotban kerülnek elő a magyar gyermekek. Évről évre minden független vizsgálat és elemzés világosan bemutatja, hogyan vesznek el az értékek a magyar iskolából, hogyan rombolja le hónapról hónapra a tanárok motivációját, a gyerekek tudását az az oktatási környezet, amit a Fidesz-kormány teremtett - írja közleményében a szocialista Kunhalmi Ágnes.

A 2010-ben elindított iskolarombolás immáron több generáció jövőjét tette nehezebbé. A világ egyik legnagyobb és legrangosabb oktatáspolitikai felmérése, az OECD PISA 2015-ös eredményeinek együttműködésre, közös projektmegoldásra vonatkozó eredményei soha nem látott mélységet mutatnak a magyar iskolában. Amellett, hogy a magyar gyerekek egyre kevésbé tudnak írni, olvasni és számolni, együttműködésre sem tanítja meg őket az iskola. 

Ez pedig nem önmagában csak az iskola hibája, hanem a buta politikai elvárásoké és a minisztériumi intézkedéseké. Készségfejlesztés nélküli magoltatásra kényszerítik gyerekeinket, a jobb sorsra hivatott, alulfizetett tanárokat pedig szakmunkásnak, fogyóeszköznek tekintik. Ez így az emberi készségek, az egymás iránti nyitottság, a közös gondolkodás és az együttműködés képességének teljes leépüléséhez, végső soron magába forduló, mindenkivel ellenséges, bezárkózó emberek tömegeihez vezet. Ezért kell kormányváltás. Ezt a központosított elnyomó gépezetet fel kell számolni, modern, kreativitásra és képességek fejlesztésére épülő iskolát kell helyette építeni, ahol gyerek, tanár és szülő is jól érzi magát- zárul a dokumentum.

Szerző

Újabb 318 millióval drágult a júliusban véget ért vizes vb

Publikálás dátuma
2017.11.21. 15:44
FOTÓ: MOLNÁR ÁDÁM
A BKK a rendezvény miatt újított fel utakat, de csak most tette közzé – írja az Átlátszó. 

Július végén volt az úszó világbajnokság zárórendezvénye, ám még mindig tartogat meglepetéseket a sportesemény - derül ki az Átlátszó cikkéből. A közbeszerzési adatbázisba október 24-én felkerült a BKK-tól egy eredménytájékoztató azzal a szolid címmel, hogy “Budapest, XIII. kerület Népfürdő utca (Dagály utca – Vizafogó utca között) és Vizafogó utca (Népfürdő utca – Váci út között) felújítása”. Alapvetően nincs ezzel semmi gond, mert teljesen normális a különböző utak és utcák felújítása, naponta jönnek ki ilyen témájú hirdetmények.

Ez a tender viszont a helyszín miatt gyanús, hiszen ott van a vizes vb-re épült Duna Aréna (egykori Dagály) mellett, tehát feltételezhető az összefüggés. Az eredménytájékoztató linkjét megnyitva, a szöveg átolvasásakor beigazolódik a sejtés: ez az útfelújítás a vizes vb miatt készült, tehát nyugodtan hozzácsapható az eddigi költségekhez.

Az Átlátszó cikkéből kiderül, hol tart az elszállt költségvetésű rendezvény végszámlája – eddig. 

Szerző

Újra kitiltották az Index munkatársait a Házból

Publikálás dátuma
2017.11.21. 14:05
Népszava-fotó
Határozatlan időre kitiltották az országgyűlésből, illetve a képviselői irodaházból az Index két videósát, mert a Parlament sajtófőnöke szerint rossz helyen interjúvolták meg Polt Péter legfőbb ügyészt. 

„Mivel Bakró-Nagy Ferenc és Fábián Tamás tudatosan, ismételt jelleggel vétett a vonatkozó szabályok ellen, a mai naptól felfüggesztem belépési lehetőségüket az Országház és az Országgyűlés Irodaházának helyiségeibe az őszi ülésszak végéig”– közölte az Index-szel kedden az Országgyűlés sajtófőnöke, Szilágyi Zoltán.

A portál két munkatársának múlt héten a sajtó elől amúgy bujkáló legfőbb ügyészt sikerült mikrofonvégre kapniuk. Polt Péter nem tagadta az interjúban, hogy egy ideig Fidesz-tag volt, de szerinte ettől még az általa vezetett szervezet nem áll a kormányzópárt szolgálatában.

Nem ez az első eset, hogy a Kövér László elnökölte országgyűlés újságírókat tilt ki a parlament épületéből. Rendre az a problémája a házelnöknek, hogy a médiamunkások nem azon a néhány méteren használják kameráikat, ahol elvileg interjú készíthető. 

Szerző