Előfizetés

Meghalt Dmitrij Hvorosztovszkij

Cs. A.
Publikálás dátuma
2017.11.22. 11:17
FOTÓ: Igor Russak/NurPhoto/AFP
Ötvenöt esztendős korában, súlyos betegség után elhunyt Dmitrij Hvorosztovszkij orosz operaénekes.

Tudtuk, hogy baj van, de nem ezért mentünk a Müpába. Sokkal inkább ennek ellenére. Csakazértis. Hogy valaki megmondja végre: marhaság az egész, nincs semmiféle agydaganat. Csak a hang van, az a csodálatos, sötét bársony, ami úgy takarja be a nézőteret, hogy az ember legszívesebben örökre ott maradna ülve.

És a hang ott volt, tavaly áprilisban még utoljára beleburkolózhattunk, megmelegedhettünk benne. Ma már tudjuk: Dmitrij Hvorosztovszkij még az utolsó erejével is adott. Sohasem láttam még nőket úgy rajongani, mint aznap este: idős asszonyok hordták a csokrokat a színpad elé remegve, megilletődötten, egyszersmind hálával telve, anyai aggódással és bátorítón. Ő pedig a legnemesebb eleganciával fogadta a gratulációkat, mintha észre sem vette volna, hogy a közönség jelentős része a könnyeit nyeli.

Dupla emlékkoncert Somló Tamás emlékére

Publikálás dátuma
2017.11.22. 06:50

Somló Cirqsz címmel dupla koncerten emlékeznek Somló Tamásra a fővárosi Akvárium Klubban november 26-án és 27-én. A zenész gyermekei által szervezett műsorban régi pályatársak, barátok és fiatal zenészek előadásában hallhatja a közönség az LGT, illetve a szólókorszak ismert slágereit a 19 fős bigband, a Modern Art Orchestra közreműködésével.

Együtt éreznek a zaklatottakkal

Művészek szolidaritási akciója a zaklatások ellen - ez látható a Krétakör videójában. Kárász Eszter Kis magyar áldozathibáztató című versének előadásában színészek, színházi szakemberek és újságírók működtek közre, kifejezve szolidaritásukat a zaklatásokkal és más hatalmi visszaélésekkel szemben.