185 milliós csalás - Vádat emeltek a fideszes játszótér-fejlesztés miatt

Publikálás dátuma
2017.11.22. 14:28
Fotó: 444.hu
Költségvetési csalás miatt emeltek vádat három személlyel szemben, mert rengeteget próbáltak ellopni egy szegedi játszótér-fejlesztésen. A beruházást a Fidesz szegedi elnöke avatta fel - írta a 444. 

„Ez a beruházás pozitív példája az önkormányzat és a magántőke együttműködésének, hiszen egybevág a kormány szándékával, hogy lehetőség szerint olyan projektek valósuljanak meg, amelyek komoly innovációt hordoznak magukban és alkalmasak munkahelyteremtésre is”.- e szavakkal avatta fel a a szegedi vadaspark melletti Flamingó játszóteret 2013 nyarán Gyimesi László szegedi Fidesz-elnök. 

A 444 cikke szerint a Csongrád Megyei Főügyészség bejelentette, 185 millió forintos költségvetési csalás miatt vádat emelnek három férfival szemben. Miután uniós pénzeket is lenyúltak, az ügyben az OLAF (Európai Csalás Elleni Hivatal) is az ügyészséghez fordult korábban.

Egy helyi MSZP-s képviselő megtalálta a szegedi vadaspark vadonatúj látványosságát egy játszótéri eszközöket forgalmazó cég referenciái között. Megnézte a cég árlistáján a Szegedre szállított játékokat, és azok együtt a 20 millió forintot sem érték el.  Az interaktiv rendszerrel együtt sem lehetett több 40 milliónál. 

További részletek a 444-en.

Szerző

Összeesküvés-elmélet hívő Soros-könyvéből készül fel a Fidesz

Publikálás dátuma
2017.11.22. 14:05
Forrás: RTL Klub
Méltó válaszra készül a kormánypárt a tegnap videoüzenetet küldő Soros Györgynek: a Fidesz-frakció a pestisracok.hu portált is fenntartó GerillaPress Lapkiadó és Média Tanácsadó Kft.-től 13 millió forintért rendelt könyveket – írta meg az mfor.hu.

A portál kérdésére a frakció elárulta, hogy Andreas von Réty: George Soros című könyvéből vásárolt ötezer darabot. A könyveket a frakció az egyéni választókerületi képviselőknek osztotta ki. Igaz, a Fidesznek 114 képviselője van, azaz egy képviselőre 43 darab könyv jut. Azonban mégsem ez a legfurcsább a beszerzés körül.

A Münchenben élő, magyar származású Andreas von Rétyi Wikipedia oldala meglehetősen beszédes. Az ufológiával foglalkozó szerző a földönkívüliek mellett az összeesküvés-elmélet hívők szíve számára összes kedves témával foglalkozott.

Így írt a szeptember 11. körüli összeesküvéselméletről, az illuminátusokról, a Bilderberg-csoportról. Saját meghatározása szerint ő a „határjelenségek és a katonai titkos projektek” szakértője. Könyveit a szélsőjobboldali ezotérikus, populista és extrémista művekre szakosodott Kopp Verlag adja ki.

A könyvet eredetileg 3790 forintért ajánlotta a Gerilla Press az olvasóinak. Később leárazták 2990 forintra. Most viszont 2600 forintért kapják meg az érdeklődő fideszes képviselők. Nem ez lenne az első eset, hogy a Fidesz támogatja a Huth Gergely és Szenvedi Zoltán cégét. A kft. korábban többször kapott milliós megrendelést a Fidesztől illetve a Belügyminisztériumtól.

Andreas von Rétyi 2016-ban adta ki a Sorosról írott könyvét. A könyv alcíme is már sokat ígérő: „A multimilliárdos globális hálózata és az általunk ismert világ vége.”

Mit lehet erre mondani? Jó időtöltést kívánunk a Fidesz-frakciónak.

Ott lenne a közmeghallgatáson? Vegyen ki szabadságot!

Publikálás dátuma
2017.11.22. 12:46
Hoffman Tamás polgármester épp alapkövet tesz le (középen) Fotó: Molnár Ádám
Nem föltétlenül szeretnek választóik elé állni manapság a fideszes politikusok, remek példája ennek az újbudai önkormányzat: egy szimpla hétköznap reggelén tartják ugyanis az eseményt. 

Még tavaly is tudta Hoffman Tamás a budapesti XI. kerület polgármestere, hogy a munkába vagy iskolába járó választóknak, milyen időpont lehet alkalmas egy közmeghallgatásra. Tavaly ugyanis délután ötkor tartották meg az eseményt, ahol a kerületi lakosok évente egyszer közvetlenül kérdezhetik választott vezetőiket a kerület ügyes-bajos dolgairól.

Most nem volt ilyen körültekintető a kerületvezető, hiszen november 30-án reggel 9 órakor tartják meg az évi rendes közmeghallgatást, így egy bérből és fizetésből élő választónak minimum szabadságot kell kivennie ahhoz, hogy beleszólhasson szűkebb pátriája ügyeibe két választás között.

Akik még sem érnének rá azok szerencsére írásban is leadhatják javaslataikat, véleményüket, kérdéseiket, az önkormányzat Bocskai úti épületében (Bocskai út 39.), vagy emailben is megírhatják álláspontjukat a kozmeghallgatas@ujbuda.hu címen. 

Szerző