Előfizetés

Összeesküvés-elmélet hívő Soros-könyvéből készül fel a Fidesz

Batka Zoltán
Publikálás dátuma
2017.11.22. 14:05
Forrás: RTL Klub
Méltó válaszra készül a kormánypárt a tegnap videoüzenetet küldő Soros Györgynek: a Fidesz-frakció a pestisracok.hu portált is fenntartó GerillaPress Lapkiadó és Média Tanácsadó Kft.-től 13 millió forintért rendelt könyveket – írta meg az mfor.hu.

A portál kérdésére a frakció elárulta, hogy Andreas von Réty: George Soros című könyvéből vásárolt ötezer darabot. A könyveket a frakció az egyéni választókerületi képviselőknek osztotta ki. Igaz, a Fidesznek 114 képviselője van, azaz egy képviselőre 43 darab könyv jut. Azonban mégsem ez a legfurcsább a beszerzés körül.

A Münchenben élő, magyar származású Andreas von Rétyi Wikipedia oldala meglehetősen beszédes. Az ufológiával foglalkozó szerző a földönkívüliek mellett az összeesküvés-elmélet hívők szíve számára összes kedves témával foglalkozott.

Így írt a szeptember 11. körüli összeesküvéselméletről, az illuminátusokról, a Bilderberg-csoportról. Saját meghatározása szerint ő a „határjelenségek és a katonai titkos projektek” szakértője. Könyveit a szélsőjobboldali ezotérikus, populista és extrémista művekre szakosodott Kopp Verlag adja ki.

A könyvet eredetileg 3790 forintért ajánlotta a Gerilla Press az olvasóinak. Később leárazták 2990 forintra. Most viszont 2600 forintért kapják meg az érdeklődő fideszes képviselők. Nem ez lenne az első eset, hogy a Fidesz támogatja a Huth Gergely és Szenvedi Zoltán cégét. A kft. korábban többször kapott milliós megrendelést a Fidesztől illetve a Belügyminisztériumtól.

Andreas von Rétyi 2016-ban adta ki a Sorosról írott könyvét. A könyv alcíme is már sokat ígérő: „A multimilliárdos globális hálózata és az általunk ismert világ vége.”

Mit lehet erre mondani? Jó időtöltést kívánunk a Fidesz-frakciónak.

Ott lenne a közmeghallgatáson? Vegyen ki szabadságot!

Publikálás dátuma
2017.11.22. 12:46
Hoffman Tamás polgármester épp alapkövet tesz le (középen) Fotó: Molnár Ádám
Nem föltétlenül szeretnek választóik elé állni manapság a fideszes politikusok, remek példája ennek az újbudai önkormányzat: egy szimpla hétköznap reggelén tartják ugyanis az eseményt. 

Még tavaly is tudta Hoffman Tamás a budapesti XI. kerület polgármestere, hogy a munkába vagy iskolába járó választóknak, milyen időpont lehet alkalmas egy közmeghallgatásra. Tavaly ugyanis délután ötkor tartották meg az eseményt, ahol a kerületi lakosok évente egyszer közvetlenül kérdezhetik választott vezetőiket a kerület ügyes-bajos dolgairól.

Most nem volt ilyen körültekintető a kerületvezető, hiszen november 30-án reggel 9 órakor tartják meg az évi rendes közmeghallgatást, így egy bérből és fizetésből élő választónak minimum szabadságot kell kivennie ahhoz, hogy beleszólhasson szűkebb pátriája ügyeibe két választás között.

Akik még sem érnének rá azok szerencsére írásban is leadhatják javaslataikat, véleményüket, kérdéseiket, az önkormányzat Bocskai úti épületében (Bocskai út 39.), vagy emailben is megírhatják álláspontjukat a kozmeghallgatas@ujbuda.hu címen. 

Lehet bilincsbe vert politikusokat mutogatni

Publikálás dátuma
2017.11.22. 11:47
Népszava-fotó/Tóth Gergő
Hunvald György egykori erzsébetvárosi polgármester kifogásolta, hogy számos sajtóorgánum megbilincselve mutatta személyét, ami megítélése szerint a képmásával való visszaélés volt. Az Alkotmánybíróság viszont úgy döntött, ez nincsen így, nyugodtan lehet megbilincselt politikusokat mutogatni, mert az közérdeklődésre tarthat számot. 

A hatóságoknak a büntetőeljárások során tiszteletben kell tartaniuk az ártatlanság vélelmét, de ez nem érintheti a sajtó szabadságát - mondta ki a Hunvald Györgyöt megbilincselve ábrázoló fotókkal kapcsolatban az Alkotmánybíróság (Ab) szerdán közzétett határozatában – szúrta ki a 444.

Hunvald György korábbi szocialista országgyűlési képviselő, VII. kerületi polgármester és több társa ellen korrupciós és már bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség. A büntetőeljárásról megjelent egyes tudósítások illusztrációjaként olyan képeket is közzétettek, melyek a politikust kitakarás nélkül, bilincsben, vezetőszáron ábrázolták, amint éppen büntetés-végrehajtási őr kíséri.

Hunvald György a képeket közlő sajtószervek - a hvg.hu és az Index - ellen indított perben azt kérte a bíróságtól: állapítsa meg, hogy az alperesek az ő engedélye nélkül készített felvételek felhasználásával megsértették a képmás védelméhez fűződő jogát.

A személyiségi jogi pert lezáró döntésében a Kúria kimondta: a közérdeklődésre számot tartó eseményről tudósítás joga elsőbbséget élvez a felperes képmás védelméhez fűződő jogához képest. Ezután Hunvald György alkotmányjogi panasszal fordult az Ab-hez, amelyben alaptörvény-ellenességre hivatkozva kérte a Kúria ítéletének megsemmisítését. Álláspontja szerint azok a jogerős ítélet meghozatala előtt róla közölt fotók, amelyek őt bilincsben, vezetőszíjon ábrázolták, azt a látszatot keltettek, hogy ő bűnös.

Az Ab határozatában rögzítette, hogy a társadalom széles rétegét érintő büntetőügyről adott tájékoztatás a sajtószabadság körébe tartozik, a büntetőeljárás során pedig önmagában nem sérti az ártatlanság vélelmét a kényszerítő intézkedések alkalmazása. Továbbá jelen ügyben köztudomású ténynek minősült az indítványozó előzetes letartóztatása, amellyel összefüggésben a kényszerítő eszközt alkalmaztak vele szemben. Az pedig nem állapítható meg, hogy erre azért került volna sor, hogy az indítványozót bűnösnek mutassák be a nyilvánosság előtt.

 

További részletek a 444.hu-n!