Dobrev Klára kihallgatása - Nyilvánossá teszi a jegyzőkönyvet ( videó)

Publikálás dátuma
2017.11.24. 14:23
MTI Fotó: Ujvári Sándor
Tanúként hallgatta ki ma Dobrev Klárát a Kecskeméti-ügyészség az úgynevezett Czeglédy-ügyben. Gyurcsány Ferenc felesége a kihallgatásán után azt mondta, hogy a procedúra értelmetlen volt,  csak azért történt meg, hogy a sajtó képviselői készíthessenek fotót róla, “Orbán Viktor egyik legádázabb ellenfelének, Gyurcsány Ferencnek a feleségéről”, amint bemegy az ügyészség épületébe kihallgatásra - informál a Mérce. 

Dobrev Klárát az ügyészségnél és nála is meglévő kölcsönszerződésekről kérdezték, a kihallgató egyetlen olyan kérdést sem tudott feltenni, amire a válasz ne lett volna ott az előtte lévő papírokban.

Dobrev Klárát, akit azért idéztek be tanúkihallgatásra, mert cégei kölcsönöztek adtak Czeglédy cégeinek, elmondta, azt nem tudja eldönteni Czeglédy bűnös-e vagy sem, de a vele szembeni eljárást nevetségesnek tartja. Kifogásolta, hogy a kormánypárti sajtóban előbb jelent meg, hogy őt befogják idézni kihallgatásra, mint hogy ő maga tudott volna róla, sőt arra is utalt, szerinte még a rendőrség se tudott a feladatról, amikor az a sajtóban már kész tényként megjelent. Dobrev szerint ez az esemény csak és kizárólag azért történt meg, hogy a sajtó képviselői készíthessenek róla, “Orbán Viktor egyik legádázabb ellenfelének, Gyurcsány Ferencnek a feleségéről”, amint bemegy az ügyészség épületébe kihallgatásra.

A sajtótájékoztató végén Dobrev Klára azt is elmondta, nyilvánosságra fogja hozni a kihallgatás teljes jegyzőkönyvét.

Szerző

Végrehajtást kezdeményeztek a Fidesznél

Publikálás dátuma
2017.11.24. 14:05

Ugyan a Fidesz–MPSZ már kifizette az egymilliós kártérítést azokért a hamis állításokért, amelyekkel megsértette a Magyar Helsinki Bizottság jó hírnevét, de még nem kért bocsánatot a jogvédő egyesülettől. Pedig erre a pártot jogerős ítélet kötelezi több mint egy év óta. A civil szervezet most bírósági végrehajtást kezdeményezett a Fidesznél.

A Fidesz vezetői közül legutóbb talán Halász János frakciószóvivő beszélt arról, hogy a „bíróság ítéletet pedig végre kell hajtani”. Ehhez képest a kormánypárt maga nem hajtotta végre egy 2016. júniusi jogerős ítélet minden részletét, noha a verdiktet felülvizsgálati eljárásban idén nyáron a Kúria is megerősítette. Történt, hogy a bíróság jogerősen kimondta: a Fidesz–MPSZ megsértette a Magyar Helsinki Bizottság jó hírnevét azzal, hogy 2015. május 22-iki közleményében azt írta, a civil szervezet meghamisította a fekete-fehér adatokat, a nemzetközi spekuláns pénztőke politikai megrendelését teljesíti, és meghamisítja a 2014-es menekültügyi statisztikákat. Egyik állítás sem felelt meg a valóságnak, és a tárgyalás során az alperes egyiket sem tudta bizonyítani. A bíróság egymillió forint megfizetésére kötelezte a pártot, eltiltotta őt a jövőbeli jogsértésektől, a Helsinki Bizottság jó hírnevének ismételt megsértésétől.Emellett arra is felhívta a Fideszt, hogy a jogerőre emelkedést követő 8 napon belül nyilvános bocsánatkérést tegyen közzé az MTI-OS útján, amelyben kifejezi sajnálkozását a jogsértő állítások miatt. Ez máig nem történt meg. Ezért a Magyar Helsinki Bizottság bírósági végrehajtást kezdeményezett a párttal szemben, hogy az elmaradt nyilvános sajnálkozás végre megtörténjen.

Szerző

Köd a Hortobágyon - Fotó

Publikálás dátuma
2017.11.24. 13:33

Vajda József, a Népszava fotósa örökítette meg ezt a (ködös) pillanatot a Közép-Tisza-vidék egyik útján 2017 november 23.-án. 

A Hortobágy területe 1700 km². A puszta és a hozzá társított alföldi pásztor- és betyár romantika az ország egyik idegenforgalmi vonzereje. Leghíresebb állatfajai a szürke marha, rackajuh, mangalica sertés és a nóniusz ló. De a színes madárvilág is egyedülálló, eddig 342 madárfaj előfordulását regisztrálták itt, ezek közül 152 fészkel is a területen.

Szerző
Témák
köd Hortobágy