Útlezárások Budapesten egészen szerdáig

A kínai miniszterelnök látogatása és a Kína-Kelet-Közép-Európa csúcstalálkozó miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapest több pontján már vasárnap.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint szerdáig lezárják a forgalom elől többek között a Lánchidat, a Széchenyi István teret, az Apáczai Csere János utcát és ezek környékét, továbbá a Pesti alsó rakpartot a Jászai Mari tér és a Március 15. tér között. 

A 16-os autóbusz rövidített útvonalon a Széll Kálmán tér és a Clark Ádám tér között visz utasokat, ezért a budai Vár közösségi közlekedéssel csak a Széll Kálmán tér felől lesz elérhető. A 105-ös busz két szakaszon, megosztva közlekedik, a Déli pályaudvar és a Deák Ferenc tér közötti szakasz kimarad, a Boráros tér felé közlekedő 15-ös és 115-ös busz a 9-es járat vonalára terelve közlekedik a Kossuth tér és az Üllői út között, a 916-os és a 990-es éjszakai busz a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető útszakaszok forgalmát vasárnap 14-15 óra körül 15-30 percre korlátozzák.

Délután 14 és 16 óra között nem jár majd a kisföldalatti, 15 óra körül az M3-as autópálya fővárosi bevezető szakaszának forgalmát is korlátozzák, 15.30 körül az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky kereszteződését is lezárják néhány percre. A budai Vár, a Clark Ádám tér, a Lánchíd utca, valamint az Attila út és a Krisztina körút kereszteződésének forgalmát a 17.30 és a 20.30 között két alkalommal fél órára korlátozzák, emiatt módosul az 5-ös, a 16A és a 178-as busz közlekedése.

A BKK kéri a fővárosban közlekedőket: aki a belvárosba tart, ezeken a napokon lehetőség szerint ne gépkocsival közlekedjen, válassza a kötöttpályás közösségi közlekedési járatokat.

Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója arra kérte az utasokat, hogy szánjanak a szokásosnál hosszabb időt a repülőtérre történő kijutásra, és legalább két órával a járat indulása előtt érjenek ki a repülőtérre, indulás előtt pedig tájékozódjanak az aktuális forgalmi hírekről.

Szerző

Lottózók, türelem

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 47. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:


Nyerőszámok:

1 (egy)
20 (húsz)
26 (huszonhat)
54 (ötvennégy)
55 (ötvenöt)

Joker: 536400

Nyeremények:

5 találatos szelvény nem volt;
4 találatos szelvényekre egyenként 2 405 205;
3 találatos szelvényekre egyenként 20 875;
2 találatos szelvényekre egyenként 1540 forintot fizetnek.

Szerző

Hidegfront érkezik, vasárnap havazhat is

Publikálás dátuma
2017.11.25. 20:37
FOTÓ: Shutterstock
Vasárnapra egy hidegfront érkezik, kezdetben sokfelé, délután főként a Dunától keletre számíthatunk esőre, viszont a magasabb hegycsúcsainkon havas eső, havazás is előfordulhat. Feltámad az északi-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 4 és 8 fok között alakul. 

Hétfőn már alapvetően napos, gomolyfelhős időre van kilátás, csapadék nem valószínű. Erős, helyenként viharos lehet az északi-északnyugati szél. Hajnalban -5, +3, délután mindössze 3 és 7 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedden is folytatódik a napos, száraz idő. Napközben kevés felhő lesz az égen, csak az esti órákban kezd megnövekedni nyugat felől a felhőzet. Gyenge, mérsékelt lesz a déliesre forduló szél. Hajnalban -6,-1, napközben 4-7 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán megvastagszik felettünk a felhőzet, naposabb időszakok keleten, délkeleten lehetnek. 1-7 fokot mérhetünk. Csapadék a Dunántúlon várható, mely leginkább eső lesz, de a hegyvidéki területeken havas eső, hó sem kizárt. Csütörtökön egy hidegfront érkezik további csapadékkal, lehűléssel. Havas eső, havazás a jelenlegi számítások szerint a Dunántúlon és északon valószínű.

Szerző