Két emberhalál a frontális karambolban - Fotók

Publikálás dátuma
2017.11.27. 10:16

Két ember meghalt, egy súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült hétfő reggel Mezőfalva és Sárbogárd között egy személygépkocsi és egy kisteherautó frontális balesetében - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Szabó-Bisztricz Anett elmondta, hogy az autó mindhárom utasa beszorult, a sárbogárdi tűzoltók szabadították ki a roncsból őket. Korábban azt közölte, hogy egy ember elhunyt, később azonban egy másik sérült is életét vesztette a helyszínen. 

Az elsődleges információk alapján egy Skoda típusú személygépkocsi egy másik jármű előzésébe kezdett, azonban a manővert nem tudta befejezni és összeütközött egy szemből érkező Ford típusú tehergépkocsival - közölte a rendőrség internetes oldalán.

A rendőrök a forgalomkorlátozást feloldották, az 6219-es út újra teljes szélességében járható.

Szerző
Frissítve: 2017.11.27. 14:15

Kigyulladt egy jármű az 53-as úton

Az 53-as számú főút 20-as kilométerénél 2017. november 27-én 5 óra 40 perc körül egy jármű eddig tisztázatlan okokból kigyulladt. A katasztrófavédelem munkatársai az oltást megkezdték, így a rendőrök teljes szélességében lezárták a főutat. Az elsődleges adatok szerint senki sem sérült meg - írja  a police.hu.

Szerző

Emlékeznek még Farkas Helgára? - Megtalálhatták a gyilkost

Publikálás dátuma
2017.11.27. 09:23
Forrás: RTL/Fókusz/Youtube
Dél-Olaszországban, Calabria tartományban rábukkantak arra a férfira, akinek tenyérlenyomata azonos azzal, amelyet 26 évvel ezelőtt találtak a bűnözők által elrabolt, és azóta nyomtalanul eltűnt Farkas Helga autójának visszapillantó tükrén – írja a Magyar Nemzet az eset egykori nyomozójának információi alapján.  Palatinus Gábor nyugalmazott rendőrtiszt 2002-ben a balástyai sorozatgyilkos elfogásával vált ismertté. 

A volt rendőr több mint két évtizede gyűjti az információkat és a dokumentumokat a máig megoldatlan emberrablási ügyben, hogy bizonyítsa feltevését: Farkas Helga elrablását és feltételezett meggyilkolását egy olasz szervezett bűnözői csoport hajtotta végre, magyar segítséggel - írja a lap.

Vissza az időben:

1991. június 27-én, az esti órákban a Szeged és Orosháza közötti országúton haladt a 17 éves Farkas Helga által vezetett piros Mazda, amelyet szemtanúk szerint előzőleg egy magyar rendszámú, fehér autó követett, lekapcsolt fényszórókkal. Utóbbi gépjárműben a vallomások szerint három vagy több ember ült. Farkas Helga soha nem érkezett meg Szegedre, az édesanyjához, aki balesetet sejtve autójával végigjárta az útvonalat, majd értesítette a rendőröket. Éjfél körül már nyilvánvalóvá vált, hogy emberrablás történt: zsarolók hívták föl Farkas Imrét, Helga édesapját, aki vendéglátásból és nyerőgép-üzemeltetésből élve vált a környék tehetős vállalkozójává. Egy férfi, elváltoztatott hangon, 500 ezer német márkát – akkori árfolyamon mintegy 21 millió forintot, ami ma 300 millió forintnak felelne meg – követelt a lány szabadon bocsátásáért cserébe.

Összesen 14-szer hívták telefonon a családot az emberrablók 1991. június 27–30. között. Többször megállapodtak a pénz átadásában, ám a találkozót nem sikerült létrehozni. 1991. június 30-án, vasárnap, hajnali 2 óra 20 perckor történt az utolsó hívás. Ennek szövegéből kitűnik, hogy az emberrablók megtudták, és felbőszítette őket, hogy a rendőrség jelen volt a Farkas családnál. Ezután soha többé nem jelentkeztek. Farkas Helga holtteste máig nem került elő, meggyilkolásáért eddig senkit nem ítéltek el.

A teljes cikk itt olvasható. 

Szerző