Előfizetés

Az LMP szerint a Fidesz nem érti a 21. századot

Az LMP szerint ma olyan kormánya van Magyarországnak, amely üldözi a tudást, az innovációt. Szél Bernadett vezetésével az LMP a szemünk előtt zajló okosforradalom kihívásaira hívja fel a figyelmet a Parlament hétfői ülésnapján - tudatja közleményében a párt.

Ma a Fidesz a múltban él, mert a múlt problémáira keres rossz megoldásokat, miközben elmegy mellettük a világ. Teljes mértékben a 20. században ragadtak: mert nem értik a 21. századot, és ezért félnek az okos gondolatoktól és okos megoldásoktól. Pedig a globális okosforradalom szédületes tempóban alakítja át az életünket, a gazdasági, politikai és társadalmi berendezkedéseinket. Szél Bernadett vezetésével a parlament mai ülésnapján a kormány huszadik századi korlátoltságára hívjuk fel a figyelmet, továbbá bemutatjuk azokat az elemeket, amelyekkel Magyarországot az okosforradalom nyertesévé tesszük, és átvezetjük az országot a 21. századba - zárul a  dokumentum.

Gázvezetéket szakított át egy munkagép Cegléden

Átvágott egy gázvezetéket egy munkagép Cegléden - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Csámpai Attila elmondta, hogy Cegléden, az Iparos úton vágták át a 160 milliméter átmérőjű főnyomócsövet, ennek következtében a levegőbe nagyobb mennyiségű gáz került, amelyet a tűzoltók vízsugárral semlegesítenek. A baleset helyszíne körül egy 100 méteres biztonsági zónát jelöltek ki, ahonnan megközelítőleg 100 embert kísértek biztonságos helyre. A szóvivő kitért arra is, hogy a gázszolgáltató munkatársai keresik a megoldást a gázcső elzárására, a villanyszolgáltató szakemberei pedig feszültségmentesítettek egy a környéken található transzformátort.

Kolosi nincs köszönőviszonyban a TV2 vezérével

Publikálás dátuma
2017.11.27. 14:03

Nem tart attól, hogy az RTL elveszítené piacvezető pozíciót Kolosi Péter az RTL vezérigazgató-helyettese, aki a 24.hu-nak adott interjút. Ebből kiderül az is, hogy a TV2 etikátlan eszközökkel próbálja lefaragni a két csatorna közti különbségeket. 

Nem tervezi a magyar piacról való kivonulását az RTL Klub, nyilatkozta a 24.hu-nak adott interjúban Kolosi Péter. AZ RTL Klub vezérigazgató-helyettese cáfolta, hogy nyomás nehezedne a csatornára a kormány részéréről. Elvi kérdésnek tekinti ugyanakkor, hogy az alig használt Facebook-oldalán nyilvános posztban reagált arra a Figyelőben megjelent cikkre, miszerint a csatorna eladó volna, vagy hogy lenne olyan szegmens, amiben a TV2 már megelőzte volna az RTL-t. Utóbbiról anno az Origó közölt cikket.

Kolosi nem tart attól, hogy a TV2-csoport beérné az RTL nézettségét, a két csatorna közti olló csak azért szűkült, mert a TV2 új csatornákat indított, amiknek azért jelentősebb a nézettsége, mint a nulla, igaz némelyiknek megfogalmazása szerint nem sokkal.

Kolosi egy kérdés kapcsán jelezte, nem terveznek közéleti csatornát indítani, de a meglévő, jól teljesítő közéleti műsoroknak biztos a helye a csatornán és nem igaz az sem, hogy Baló György azt fontolgatná, hogy befejezi tévés pályafutását.

Kolosi Péter szavaiból az is kiderült, noha hosszú évekig együtt dolgozott Dirk Gerkensszel, a TV2 mostani vezetőjével, nincsenek köszönőviszonyban egymással. Több nyilvános rendezvényen is úgy mentek el egymás mellett, hogy nem köszöntek egymásnak.

A teljes interjú a 24.hu-n olvasható!