Előfizetés

Horrordugók szerdán is

Publikálás dátuma
2017.11.28. 09:34
Illusztráció Fotó: Népszava
Tovább folytatódnak a lezárások a budapesti kínai csúcs miatt. Nem fog járni a kisföldalatti és a Vár környékén is dajdajoznak a delegációk. 

Már reggel lezárták a forgalom elől az Attila utat és a Palota utat, majd 9-10 óra körül a Palota utat és a Krisztina körutat is. A korlátozás érinti az 5-ös, a 16-os, a 16A, 178-as busz forgalmát, közölte előzetesen a honlapján a BKK.

A szerdai közlekedést a hirtelen beköszöntött hideg sem segíti: több baleset is volt az Árpád hídon a csúszós utak miatt.

De a belvárosi közlekedésben is folytatódhatnak a horrordugók: lezárják ugyanis az Andrássy utat és a Hősök terét 10 órától várhatóan egy órán keresztül. A korlátozás miatt várhatóan 9 és 11 óra között az M1-es metró közlekedése ismét szünetel, a belváros felé utazóknak az 5-ös buszra, a Podmaniczky utcában közlekedő 105-ös buszra vagy a 70-es trolibuszra érdemes felszállni. Az Andrássy út felé tartók a Podmaniczky és a Király utcában közlekedő járatokkal is utazhatnak. Módosul továbbá a 9-es, a 15-ös, a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös, a 115-ös és a 230-as busz, továbbá a 75-ös és a 79-es trolibusz útvonala is.

Várhatóan a 11 és 12 óra közötti időszakban mintegy 30 percre korlátozzák a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre vezető útszakaszok forgalmát. Ebben az időszakban a 100E és a 200E járat sem tudja megközelíteni a repülőteret. Ezért akinek ez idő tájt indul a repülőgépe, annak érdemes korábban elindulnia.

Tegnap így nézett ki a káosz.

Megszüntették a gázszivárgást Cegléden

Megszüntették a Cegléden átvágott gázvezeték szivárgását - közölte a katasztrófavédelmi igazgatóság hétfő délután a honlapján.

A közlemény szerint az Ipartelepi úton korábban munkagéppel szakítottak át egy vezetéket. A pontosított adatok szerint egy nagyobb átmérőjű vezetékről leágazó 63 milliméteres cső rongálódott meg, abból áramlott a gáz.

A gázszolgáltató szakemberei elzárták a sérült csőszakaszt, a hibaelhárítás ideje alatt mintegy harminc lakossági fogyasztónál szünetelt a gázszolgáltatás.

Házi őrizetben a társát lelövő olasz vadász

Publikálás dátuma
2017.11.27. 16:20
FOTÓ: police.hu
A Komáromi Járásbíróság egy hónapra házi őrizetbe helyezte azt az olaszt vadászt, aki pénteken este a fegyveréből leadott lövéssel halálosan megsebesítette Bakonysárkány és Aka között olasz vadásztársát - közölte az MTI-vel a Tatabányai Törvényszék sajtószóvivője.

Jakabovits Péter hétfői tájékoztatása szerint a férfi magyar barátjával a tervezettnél korábban lejött a magaslesről, fegyverét viszont tűzkész állapotban hagyta. A földön megbotlott és puskája elsült.

A lövés a tőle 90 méterre lévő vadásztársát találta el, aki jó barátja volt. Az áldozat súlyos tüdősérülése miatt a helyszínen életét vesztette.

A járásbíróság az elkövetőt egy hónapra házi őrizetbe helyezte, mivel tartani lehet a szökés és elrejtőzés, valamint a tanúk befolyásolásának veszélyétől.

A házi őrizetre Magyarországon kerül sor, mert a gyanúsítottnak háza van itt, és egy bejegyzett gazdasági társaság ügyvezetője. Anyagi és családi viszonyai rendezettek - ismertette a sajtószóvivő.

Kapcsolódó
Lelőtte a társát egy vadász - Fotók