Már Bristolban is gecizik Orbánt

Publikálás dátuma
2017.11.29. 13:42

A 444 közölte először azt a képet, amin a magyar miniszterelnököt gecinek titulálják. A ghraffitiző Simicska Lajos példáját követte, aki kedden mátr másodjára írta rá egy plakátra, hogy mit gondol egykori hatrcostársáról.  

Tomi Erdélyből az Egyesült Királyság egyik legmagyarabb városában alkotott: kedden fújta fel a falra, hogy Orbán egy geci. A szégyenfalnak nevezett rész egyik felét a zenész Bobafett posztolta Facebookra, ő hívta fel a figyelme arra is, hogy a graffiti egy másik, szintén a falon található műalkotással együtt az igazi.

Kattintson a 444-re, hogy megnézhesse a másik graffitit!

Szerző

Boszniai háborús bűnösök - Különös módon szakadt meg az ítélethirdetés Hágában

Felfüggesztette az ítélethirdetést szerdán a hágai Nemzetközi Törvényszék (NT) hat, háborús bűncselekményekkel vádolt volt boszniai horvát vezető ügyében, miután egyikük, Slobodan Praljak felállt a tárgyalóteremben, és kiivott egy, állítása szerint "mérget" tartalmazó üveget. Az NT elnöklő bírája, Jean Claude Antonetti éppen felolvasta a másodfokú ítéletet, mellyel megerősítették a nyugalmazott tábornokra első fokon kiszabott 20 éves börtönbüntetést, amikor Praljak azt kiáltotta, hogy "nem vagyok háborús bűnös", és kiitta az ismeretlen folyadékot tartalmazó üveget. Az ülést berekesztették, és orvost hívtak a férfihoz.

Előzőleg három volt boszniai horvát vezető ügyében már megerősítette elsőfokú ítéletét a hágai Nemzetközi Törvényszék (NT), így rájuk immár jogerősen súlyos börtönbüntetéseket szabtak ki: az egykori Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló bíróság jogerősen 25 év szabadságvesztésre ítélte Jadranko Prlicet, az 1993-ban egyoldalúan kikiáltott Herceg-Boszniai Horvát Köztársaság "kormányfőjét", két társát, Bruno Stojicot és Slobodan Praljakot pedig 20-20 évre a muszlimok ellen a délszláv háború idején elkövetett etnikai tisztogatások miatt.

Szerző
Frissítve: 2017.11.29. 14:09

A Magyar Nemzeti Bank kitünteti a Kínai jegybank elnökét

A Magyar Nemzeti Bank Csou Hsziao-csuannak (Zhou Xiaochuan), a kínai jegybank (People's Bank of China) elnökének ítélte oda a Lámfalussy-díjat. Az ünnepélyes díjátadóra a kínai miniszterelnök magyarországi látogatásával egyidőben került sor az MNB budapesti épületében, Orbán Viktor miniszterelnök, a kormány több tagja, valamint a magyar és nemzetközi pénzügyi élet képviselőinek jelenlétében - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán az MTI-vel.

A díj ünnepélyes átadására - a kínai miniszterelnök magyarországi látogatására tekintettel - rendhagyó módon a Lámfalussy-konferencia megrendezése előtt került sor. A Magyar Nemzeti Bank a Lámfalussy-díjjal a kínai jegybank elnökének hosszú szakmai pályafutását, jegybankelnökként elért kiváló eredményeit és a renminbi (jüan) nemzetközivé tétele érdekében végzett fáradhatatlan erőfeszítéseit kívánta elismerni.

A 2013-ban létrehozott Lámfalussy-díj célja, - emlékeztet a távirati iroda - hogy elismerje azon nemzetközileg is kiemelkedő szakmai teljesítményeket, életműveket, amelyek befolyással vannak a Magyar Nemzeti Bank munkájára, valamint a nemzetközi monetáris politikára. A díj névadója, Lámfalussy Sándor világszerte elismert jegybankár, tőkepiaci szakértő, az euro "atyja", aki életművével alapvető hatást gyakorolt az európai gazdaságra.

lásd még: Hogy legyen mit mutogatni az unokáknak...

Szerző