Nem csak sztrájkba, de sztrájksorozatba kezdenek a közszolgák (videó)

Publikálás dátuma
2017.11.29. 13:32
Népszava fotó
Mint megírtuk, 2018. január 12-én péntekre és 15-én hétfőre 2 napos munkabeszüntetést hirdetett  a Magyar Közalkalmazottak, Köztisztviselők és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete. Ennek eredménytelensége esetén február 15-16-án és 19-én, azaz csütörtökön, pénteken és hétfőn 3 napos sztrájk jöhet a polgármesteri hivatalokban, márciusban pedig már 4 napos tiltakozást terveznek. A választásokat megelőző hónapban 7-től 10-ig, vagyis szerdától szombatig csak halaszthatatlan anyakönyvi ügyek intézésére engednék be az ügyfeleket.

UPDATE: 

Megkezdi a sztrájksorozat előkészítését a Magyar Közalkalmazottak, Köztisztviselők és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) a jövő év első három hónapjára a köztisztviselői illetmények emelése érdekében - közölte a szakszervezet elnöke szerdán az MTI-vel.

Boros Péterné azt mondta, hogy nem született megegyezés az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács szerdai ülésén, a kormányzatnak sajnálatos módon nem áll szándékában a bérfejlesztés, nem reagált az MKKSZ felvetésére. A szakemberhiány a demokrácia alapintézményeit veszélyezteti, egyes településeken nem biztosítottak a választások személyi feltételei, elmaradhatnak a szavazások. Hangsúlyozta: továbbra is nyitottak a tárgyalásra, várják a kormány ajánlatát, azonban decemberben elkezdik az aláírásgyűjtést a sztrájksorozatra.

Szerző
Frissítve: 2017.11.29. 19:14

Kínai vizit - A rendőrök köszönik a budapestiek türelmét

Feloldották a Kína-Közép-Kelet-Európa csúcstalálkozó miatt elrendelt ideiglenes forgalomkorlátozásokat és területlezárásokat Budapesten - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata szerda délben az MTI-t.

Közleményükben felidézték: a Kínai Népköztársaság, valamint közép-kelet-európai országok miniszterelnökeinek budapesti csúcstalálkozójával összefüggésben a külföldi delegációk útvonalainak biztosítása miatt a rendőrség vasárnaptól "a belváros egy jól körülhatárolt területén" folyamatos lezárásokat, a főváros egyéb területein pedig szakaszos és időszakos forgalomkorlátozásokat vezetett be.

Azt írták: a rendőrök - a védett személyek biztonságának szavatolása mellett - kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a korlátozásokat mindig csak a legszükségesebb ideig és mértékben tartsák fenn - emelték ki, megjegyezve: bár a lezárások Budapest közigazgatási területének "egy százalékát sem érintették, azok így is próbára tették a közlekedők türelmét".
A rendőrök tapasztalatai szerint a járművezetők, a közösségi közlekedést választók és a gyalogosok is "megértéssel és fegyelmezetten alkalmazkodtak a megváltozott forgalmi körülményekhez" - olvasható a közleményben, amelyben a rendőrök is megköszönték az emberek türelmét.

Szerző

Új rendőri vezető Csongrád megyében

Vezetőváltás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon - írja közleményében a belügyminisztérium. Magyarország köztársasági elnöke - a hivatásos szolgálatra vonatkozó felső korhatár elérése miatt, a törvény erejénél fogva - 2017. november 30-ai hatállyal megszüntette dr. Lukács János r. vezérőrnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője szolgálati jogviszonyát. Magyarország belügyminisztere 2017. december 1-jei hatállyal a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével dr. Piros Attila r. dandártábornokot bízta meg.

Szerző