Előfizetés

Az a bonyolult, izgalmas élet - Múzeum a Robert Koch Intézetben

Publikálás dátuma
2017.11.30. 08:47

2017. december 1-én nyílik meg Németország szövetségi szintű egészségügyi intézetében az a múzeum, amelyben izgalmas tárlatok segítségével a laikusok számára is valamilyen szinten nyomon követhetővé válik a kutatási módszerek fejlődése, a fertőzések megelőzésére tett korai- és a napjainkban is zajló erőfeszítések, illetve azoknak az egyének és a társadalom egészségére gyakorolt ​​hatásai. 

Az 1891-ben alapított Robert Koch Intézet közvetlenül a német Egészségügyi Minisztérium irányítása alá tartozik. Feladatai közé tartozik a fertőző és a nem fertőző betegségek kutatása és nyomon követése. Az intézetet Robert Koch vezette 1904-ig. 1900-ban költözött jelenlegi helyére, a Berlin-weddingi Rudolf-Virchow Kórház mellé. 

Robert Koch (1843. december 11. – 1910. május 27.) német orvos, mikrobiológus, a bakteriológia egyik megalapítója. 1905-ben a tuberkulózis kórokozójának felfedezéséért orvostudományi Nobel-díjban részesült.

Az Intézet feladata a betegségek kitörésének és a kockázati tényezők megfigyelése a népességben. Emellett falai között jelentős kutatások zajlanak a betegségek megelőzése érdekében:  újabb és újabb diagnosztikai, kísérleti és járványtani fejlesztéseket végeznek, figyelemmel kísérik a géntechnológiai kutatások eredményeit, és kiemelten foglalkoznak környezetgyógyászattal is. 

Müllert küldik csatába Michelisz ellen

Publikálás dátuma
2017.11.30. 06:59

A négyszeres világbajnok Yvan Müller vezetheti Néstor Girolami Volvóját a túraautó-világbajnokság (WTCC) idei utolsó, katari hétvégéjén. A francia feladata az lesz, hogy azt a Thed Björkköt támogassa, aki 6,5 ponttal vezet Michelisz Norbert előtt a WTCC összetett pontversenyében. Rajtuk kívül a Volvo másik pilótájának, Nicky Catsburgnak is van még matematikai esélye a bajnoki címre.

Visszatér az Alfa Romeo a Forma-1-be

A Sauber megállapodott az Alfa Romeóval, így az olasz cég 2018-tól több éven át a svájciak főtámogatója és partnere lesz. Közleményük szerint együttműködésük stratégiai, kereskedelmi és technológiai szinten zajlik majd, ami azt jelenti, hogy kölcsönösen használni fogják egymás erőforrásait, szakértelmét, tudását. Az Alfa logója látható lesz autójukon, miközben azt továbbra is a Ferrari erőforrása fogja hajtani, de már a gyári csapatéval megegyező, új specifikáció.