Ma is tömegkarambol - Most az M1-esen ütközött négy autó

Hegyeshalom felé vezető oldalon félpályán halad a forgalom.

Összeütközött négy személygépkocsi az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 137-es kilométernél, Mosonszentmiklós térségében. A balesethez a győri hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a műszaki mentést. Hegyeshalom felé félpályán halad a forgalom - infromál a katasztrófavédelem.

Szerző

Lehallgatókészülék a román belügyminiszter lakásán

Egy fali telefoncsatlakozó mögé rejtett, lehallgatókészüléket talált bukaresti bérelt lakásában Carmen Dan román belügyminiszter - közölte csütörtökön a román média, a politikus egy előző esti bejelentésére alapozva. 

A miniszter a - bukaresti kormány vezető erejét képező Szociáldemokrata Párthoz (PSD) közel álló - Romania TV hírtelevízióban számolt be felfedezéséről, amelyet elmondása szerint azért hozott nyilvánosságra, mert tagja a legfelsőbb védelmi tanácsnak (CSAT) és hozzáférése van a legszigorúbban őrzött államtitkokhoz, így a magánlaksértés esetében nemzetbiztonsági kockázatnak tekinthető. A tárcavezető kihívta a rendőrséget, az ügyben a legfelsőbb ügyészség indított bűnvádi eljárást ismeretlen tettes ellen.

Ovidiu Marincea, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) szóvivője cáfolta, hogy a SRI-nek bármilyen köze lenne a miniszter lakásán felfedezett szerkezethez, hozzátéve, hogy egy olcsó, 200-300 lejért (13-20 ezer forintért) internetről megrendelhető készülékről van szó. Szerinte ilyet sem a hazai, sem a külföldi hírszerző szolgálatok nem használnak, ezért feltételezhető, hogy azt egy magánszervezet szerelte be.

"A SRI nem hallgatja le Románia belügyminiszterét, az ég szerelmére! A SRI egy kémelhárítási szolgálat, amely elfogja a kémeket. A SRI nem telepít jogosulatlanok által leleplezhető technikát" - fakadt ki a Romania TV műsorában a szóvivő. Hozzátette: a SRI is roppant súlyos esetnek tartja azt, hogy valaki a nemzetbiztonsági testület egyik tagja után kémkedik, és minden szakmai támogatást megad a nyomozati szerveknek a tettes leleplezéséhez.

A belügyminiszter lakásán talált lehallgatókészülék a PSD azon állítását látszik igazolni, hogy Romániában egy obskúrus háttérhatalom képviselői próbálják zsarolással, megfélemlítéssel félreállítani az ország demokratikus választásokon felhatalmazott vezetőit. A PSD végrehajtó bizottsága két hete hivatalos nyilatkozatban ítélte el az országot irányító "párhuzamos államot" azt követően, hogy Liviu Dragnea pártelnököt újabb - immár harmadik - ügyben idézte be gyanúsítottként a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

Szerző

Meg akarta állítani az Iszlám Államot - Egy fiatal brit halála

Publikálás dátuma
2017.11.30. 12:55
Szíria, Rakka 2017 - Fotó: Morukc Umnaber / DPA /AFP
A 24 éves Oliver Hall Portsmouth-ból indult el még augusztusban, hogy csatlakozva a kurd fegyveresek csoportjához, szembeszálljon az Iszlám Állammal.  A küzdelemben résztvevő társai elszánt, kedves fiúként beszéltek róla. Már csak múlt időben, a fiatalember ugyanis meghalt - írja a BBC. 

Kurd források szerint Oliver Hallt november 25-én ölték meg, a szíriai Rakka- környékén zajló  harcokban. Ő volt a hetedik brit, akit a kurdok oldalán, az IÁ ellen küzdve megöltek Szíriában. A világot jobbá tenni akaró fatalembernek Nagy-Britanniában nem volt katonai kiképzése. Először Irakba ment, majd Szíriába érkezve részt vett a kurd fegyveres egységek képzésén, a Népi Védelmi Egység néven ismert YPG-nél. Két héttel a katonai képzés után  csatlakozott egy újonnan alakult egységhez, amelyben több brit is szolgált. 

lásd még: Szíria ügyében maradtak a kérdőjelek

Szerző