Lakástűzben halt meg egy ember

Meghalt egy ember lakástűzben csütörtökön a Nógrád megyei Palotás községben - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Angyal Eszter elmondta: az egyik helyiségben egy holttestet találtak a tűzoltók a Szabadság úton, ahol egy családi ház több szobája ég.Szerző

A Macskajáték Debrecenben

Publikálás dátuma
2017.12.07. 15:46
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
A történet tulajdonképpen már a múlté. Hagyni kéne belehalványulni az enyészetbe, a létai ház düledező romjaival, a kifakult fiatalság utolsó, töredezett szélű dokumentumával együtt. Beletörődni … de Orbánnénak ez nem megy. Még egyszer nekifeszül a sorsnak, visszaköveteli elhallgatott, megalkuvásokkal teli szép korát, visszaszeretné egész eltékozolt életét. Furcsa ez az örkényi panoptikum. Itt a magány a közös nevező. Nem az öregedés, hanem a fölöslegessé válás a kétségbeejtő, a fojtogató … a vérlázító - írja a darab kapcsán a rendező, Szabó K. István.

Orbánné Ráckevei Anna Jászai-díjas, Érdemes Művész. Giza Kubik Anna Kossuth-díjas, Érdemes Művész. Paula Oláh Zsuzsa Jászai-díjas, Egérke Majzik Edit Jászai-díjas, Ilus Újhelyi Kinga Jászai-díjas, Cs. Bruckner Adelaida Miske László Jászai-díjas, Csermlényi Viktor Jámbor József,  Józsi Pál Hunor, Pincér Janka Barnabás.

Szerző

Kötetlen könyves társalgás

Publikálás dátuma
2017.12.07. 06:49

A Városháza Kiadó egy hangulatos, kötetlen beszélgetés keretében ma háromkor a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjtemény dísztermében mutatja be új kötetét, a Városliget Lexikont, és találkozhatnak eddig megjelent kiadványaik szerzőivel. Az esemény résztvevői: Majkó Zsuzsanna, N. Kósa Judit, Hidvégi Violetta, Buza Péter, Ligetfalvi György és Sebestyén László. A társalgást Török András történész vezeti.

Szerző