Bach és fiai

Publikálás dátuma
2017.12.09. 06:49

December 16-án Veresegyházon a Szentlélek templomban Johann Sebastian Bach és fiainak - Wilhelm Friedemann, Carl Philipp Emanuel, Johann Christoph Friedrich, Johann Christian - fuvolára és continuóra, valamint obligato csembalóra írt kamaraművei szólalnak meg Barthold Kuijken, Ewald Demeyere (Belgium) és Márta Nóra előadásában.

A koncerten a közönség ízelítőt hallhat a Bach család két fuvolára, valamint két fuvolára és continuóra írott repertoárjából. 

Szerző
Témák
Bach

Leonce és Léna a Szkénében

Publikálás dátuma
2017.12.09. 06:48
FOTÓ: MÉSZÁROS CSABA

Ma este tartják a Szkéné Színházban Georg Büchner: Leonce és Léna - avagy a legboldogabb álom - című előadásának a premierjét. A produkció főszerepeiben Mucsi Zoltán, Kovács Krisztián, Simkó Katalin, Scherer Péter, Parti Nóra és Katona László látható. Rendező: Rába Roland. Szatírának, paródiának, vagy akár filozófiai mélységű bohózatnak is tekinthető a Leonce és Léna. A darab meseszerű, látszólag könnyed formában foglalkozik az egyéni és társadalmi létezés alapvető kérdéseivel: kik vagyunk, miért élünk és hogyan. 

Szerző

Boban Markovic- turné

Publikálás dátuma
2017.12.09. 06:48
Forrás: Boban Markovic/Facebook

Január 2-tól magyarországi turnéra indul a Boban Markovic Orkestar, vendég Pápai Joci. A turné állomásai: Komárom, Veszprém, Müpa, Pécs, Miskolc, Szeged, Tatabánya. Boban már vagy két évtizede Szerbia legjobb trombitásának számít, a Songlines zenei magazin szerint pedig a világ legjobbja is.

Szerző