Hét végi műszakok

Publikálás dátuma
2017.12.14. 07:23

Hét végi műszakokat tartottak szombaton és vasárnap az Észak-Magyarországi Tégla- és Cserépipari Vállalat mályi téglagyárában. A gyár dolgozói — tekintettel az építőanyagok iránti megnövekedett igényekre — vállalták, hogy munkával töltik a hét végét, és dolgoznak december 24-én is.

A dél-alföldi megyékben szombaton és vasárnap kétezer-kétszáz vagon árut raktak ki, és ezerháromszáz vagont raktak meg áruval. A két hét végi napon huszonkét irányvonattal továbbítottak cukorrépát a feldolgozó- üzemekbe. Vasárnap Szeged- Kiskundorozsma állomáson kirakták az idei utolsó sóderirányvonatot.

Szállítási nagyüzem volt a hét végén a MÁV Győri Körzeti Üzemfőnökségének területén: 10 ezer tonna árut raktak be, és 400 vasúti kocsiból raktak ki.

Szombaton és vasárnap teljes volt a nagyüzem a Martfűi Növényolajgyárban, hazánk legnagyobb és legkorszerűbb ilyen üzemében. Két nap alatt több mint háromezer tonna napraforgómagból sajtolták ki az olajat, és 1200 tonnánál több, jó minőségű nyersolaj került a tartályokba. Az exportszállítás a hét végén is folyamatos volt.

Szerző