Előfizetés

Emberhalál a síneken - Vágányzár, helyszínelés egy vonalon

Publikálás dátuma
2017.12.14. 15:54
Illusztráció/Shutterstock
Gázolás és fakidőlés miatt 10-30 perces késéssel közlekednek a személyvonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon csütörtökön - közölte a Mávinform az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint Pécel és Isaszeg között egy személyvonat elgázolt egy ismeretlen embert, aki a baleset következtében életét vesztette. A hatósági helyszínelés idejére az egyik vágányt lezárták.  Emellett Pécel és Rákos között egy kidőlt fa miatt csak az egyik vágányon közlekedhetnek a szerelvények, a két esemény miatt a vonatok 10-30 perces késéssel közlekednek.

Putyin: a doppingbotrányt politikai okokból fújták fel

Publikálás dátuma
2017.12.14. 14:06
Vlagyimir Putyin orosz elnök éves televíziós sajtóértekezletét tartja Moszkvában 2017. december 14-én. Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocse
A doppingbotrányt Oroszország esetében politikai szándékkal fújták fel az orosz elnökválasztás küszöbén - állította Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtöki moszkvai sajtóértekezletén.

Putyin ugyanakkor elismerte, hogy a történtekért Oroszország is felelős, "mivel kimutatták a doppingellenes szabályok megsértésének reális eseteit". Hozzátette, hogy más országokban is lepleztek le ilyeneket, de azok körül nem keltettek hasonlóan átpolitizált felhajtást.

Felhívta a figyelmet arra, hogy "vannak más rendszerszerű dolgok is", és kifogásolta, hogy gyógyászati okokból több sportolónak megengedték tiltott szerek használatát.

Az orosz vezető hangot adott véleményének, miszerint Grigorij Rodcsenkov, a szocsi olimpián történt visszaéléseket leleplező, s az Egyesült Államokba szökött volt orosz laborvezető az amerikai szakszolgálatok befolyása alatt áll.

Ígéretet tett rá, hogy Oroszország a jövőben konstruktív együttműködést folytat majd a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökséggel (WADA) és a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB), de nem fog megfeledkezni arról, hogy saját sportolóit megvédje, egyebek között a polgári peres bíróságokon.

Putyin egyébként azt is közölte, biztos benne, hogy Oroszország, mint a nemzetközi sportesemények megrendezésében tapasztalt ország, mindennel időre elkészül a 2018-as labdarúgó-világbajnokságra.

Jeruzsálem - Elhalasztották Pence közel-keleti látogatását

Publikálás dátuma
2017.12.14. 13:41
FOTÓ: AUBREY GEMIGNANI / DPA
Elhalasztották Mike Pence amerikai alelnök vasárnapra tervezett közel-keleti látogatását, minden bizonnyal a Jeruzsálem státusza körül kialakult amerikai-palesztin ellentét miatt - jelentette csütörtökön az izraeli média.

A tervek szerint az ünnepre érkező Mike Pence vasárnap hanukai gyertyákat gyújtott volna a jeruzsálemi Siratófalnál, és hétfőn beszédet mondott volna az izraeli parlamentben.

A látogatás új időpontja egyelőre kérdéses. A Háárec című újság internetes változata szerint a magas szintű vizitet új dátum meghatározása nélkül halasztották el. A The Jerusalem Post című angol nyelvű újság honlapja viszont úgy értesült, hogy Pence jövő kedden vagy szerdán érkezhet Jeruzsálembe.

Noha a látogatást az amerikai adóreform kongresszusi szavazására hivatkozva napolták el, a Háárec hírportálja emlékeztet rá, hogy az ügy hátterében a palesztinok elutasítása állhat, ugyanis Rámalláhban kijelentették, hogy Mahmúd Abbász palesztin elnök nem hajlandó fogadni az amerikai alelnököt.

Abbász előzőleg bejelentette, hogy Washingtont ezentúl nem fogadják el a közel-keleti béketárgyalások pártatlan közvetítőjeként, miután Donald Trump amerikai elnök múlt héten bejelentette, hogy az Egyesült Államok elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosaként.

Válaszul az iszlám országok vezetői szerdán isztambuli találkozójuk zárónyilatkozatában Palesztina fővárosává nyilvánították Kelet-Jeruzsálemet.