Polgármesteri avatásnál térdepeltetett ovisok - Szél Bernadett lép az ügyben

Publikálás dátuma
2017.12.14. 17:44
Forrás: Trió TV Dunántúl/Facebook
A Trió TV Facebook oldalán jelent meg az a fotó, ami Csepregen készült, és amin az látható, ahogy egy elkészült utca átadására (?) érkező polgármestert várnak a kisgyerekek. Térden. Azon most (súlyozás) lendüljünk át elegánsan, hogy milyen komikus dolog szinte minden elkészült kődarabra polgármesteri avatást szervezni, de az, hogy ehhez nem csak biodíszletként használnak kisgyerekeket, hanem még le is térdepeltetik őket ( a magyarázat szerint egy népszokásról van szó) az már nem érdemel elnézést.  A polgármester szerint a gyerekek örömmel mentek műsort adni.

Szél Bernadettet, az LMP társelnökét azonban ez a magyarázat nem győzte meg, úgy döntött, az ombudsmanhoz fordul egyrészt emiatt a konkrét eset, másrészt a jelenség, a szaporodó "babykissing" miatt.

Szerző

Influenza - Még érdemes beadatni a védőoltást

Publikálás dátuma
2017.12.14. 17:19
Fotó: Shutterstock
Magyarországon jelenleg alacsony az influenza aktivitása, így még nem késtek el azok, akik védőoltással szeretnének védekezni - közölte csütörtökön az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága folyamatosan figyelemmel kíséri az influenza megbetegedések számának alakulását, a jelentések alapján végzett becslés szerint december 4-17. között 8750 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A betegek egyötöde volt gyermek. A 100 000 lakosra jutó orvoshoz forduló betegek száma Fejér, Pest és Győr-Moson-Sopron megyében volt a legmagasabb.

Az adatok szerint a 2017/2018-as influenza szezonban eddig Baranya, Győr-Moson-Sopron és Tolna megyében diagnosztizáltak influenzavírus okozta megbetegedést, mindegyikért az influenza B vírusa volt felelős.

Jelenleg Európában is alacsony az influenza aktivitása, a legtöbb országban szórványosan fordulnak elő megbetegedések. Eddig viszonylag kevés vírust mutattak ki, közülük több volt influenza B, mint influenza A vírus.

A kormány idén is lehetőséget biztosít az influenza fertőzés szempontjából kockázati csoportba tartozók térítésmentes vakcinával történő védőoltására. Ebben a szezonban is 1,3 millió térítésmentesen felhasználható influenza elleni vakcina áll rendelkezésre Magyarországon.

Mivel az influenza vírusok járványos terjedése még nem kezdődött meg, az influenza elleni védőoltást még mindig érdemes beadatni - hívta fel a figyelmet a szaktárca.

Szerző

A világ legnagyobb médiabirodalma alakulhat (Mészáros nincs a háttérben)

Publikálás dátuma
2017.12.14. 17:06
Fotók: AFP
A Disney megveszi a 21st Century Fox-ot - informál az Euronews.

Bejelentették a médiatörténelem egyik legnagyobb üzletét. A Rupert Murdoch tulajdonában lévő 21st Centruy Fox-ot hatalmas összeért, több mint 52 milliárd dollárért veszi meg a Walt Disney Company.

Walt Disney

Walt Disney

A megvásárolt csomag része a Twentieth Century Fox amerikai filmstúdió és több kábelcsatorna. Így az 1923-ban Kaliforniában alapított Disney válik a világ legnagyobb médiaszolgáltatójává. Főképp miután olyan népszerű franchise-ok mint a hamarosan új részekkel jelentkező Avatar, vagy az X-Men filmek is hozzá kerülnek. A 86 éves Rupert Murdoch, aki több mint 60 éve egy kis ausztrál újságra alapozva építette ki birodalmát, csak a Fox News és Fox Sport csatornákat, valamint ingatlanvállalkozásait tartja meg. A Disney a 21st Century Fox csaknem 14 milliárd dolláros adósságát is átvállalja.

Szerző