Előfizetés

Irán rakétákkal segíthette a húszikat

Publikálás dátuma
2017.12.15. 06:39
Fotó: AFP

Irán ballisztikus rakétákat adhatott át a jemeni kormánnyal harcoló húszi lázadóknak – figyelmeztetett Antonio Guterres ENSZ-főtitkár. A The Guardian csütörtöki beszámolója szerint a síita lázadók ezeket használhatták, amikor júliusban és novemberben, Szaúd-Arábia felé lőttek ki rakétákat. Guterres hozzátette: ennek ellenére a 2015-ös iráni nukleáris megállapodás „jó úton halad".

Gyenge fogyasztás

Az EU átlagának csupán 63 százalékát tette ki az egy főre jutó magyar fogyasztás az Eurostat összegzése szerint. Ennél rosszabbul az uniós országok közül csak Románia, Horvátország és Bulgária áll.

Vesztettek a multik az erőfölény-vitában

Az Európai Bizottság lezárta a multinacionális kereskedelmi vállalatok fellebbezése nyomán indított pilot-eljárását és elfogadta a kormány érvelését, hogy az évi 100 milliárd forintot meghaladó árbevételű, napi fogyasztási cikkeket (fmcg) árusító áruházláncok esetében versenyjogi eljárásban automatikusan vélelmezhető a megdönthetetlen piaci erőfölényük - jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. A döntés elsősorban a legnagyobb, külföldi tulajdonú kereskedelmi cégeket érinti.