Előfizetés

Hajnalban csaptak le a zsaroló ügyvédre

Őrizetbe vettek egy budapesti - helyi önkormányzati képviselőként is dolgozó - jogászt zsarolás, ügyvédi visszaélés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt - erről tájékoztatott pénteken a Fővárosi Főügyészség.

Simonka Csabát, az MSZP óbudai önkormányzati képviselőjét péntek hajnalban vették őrizetbe. A jogászt zsarolás, ügyvédi visszaélés, kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki - írja a 24.hu.

A nyomozó ügyészek a házkutatás során kábítószert és kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak.

Az őrizetbe vett képviselőt azzal is vádolják, hogy ügyvédként ő járt el egy öröklési szerződési ügyben, és az örökhagyó halála után 2017 nyarán az örököst fenyegetéssel kényszerítette, hogy az ingatlan tulajdoni hányadát hatmillió forintért – a valós értéknél alacsonyabb árért – adásvételi szerződéssel ruházza át egy harmadik személyre. A sértett aláírta végül  az adásvételi szerződést. 

Kamarás Gábor, Simonka Csaba ügyvédje a PestiSrácok.hu-nak elismerte, hogy eljárás zajlik ügyfele ellen. A védő hozzátette, hogy az MSZP-s politikus az ügyészségi kihallgatásán tagadta a terhére rótt bűncselekményeket.

Az MSZP a következő rövid közleményben reagált: „Simonka Csaba önkormányzati képviselő saját maga felel a tetteiért. Az MSZP az eljárás végéig azonnali hatállyal felfüggeszti párttagságát.”

Halálos buszbaleset Kecskeméten - Fotók!

Publikálás dátuma
2017.12.15. 13:06
MTI Fotók: Donka Ferenc
Közlekedési balesetben meghalt egy ember Kecskeméten reggel - közölte a rendőrség honlapján. 

Kecskeméten, a Kada Elek utca és a Bethlen körút kereszteződésében péntek reggel egy autóbusz és egy személygépkocsi eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött. A balesetben a gépkocsi utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, az  autó sofőrje megsérült.

 

Szörnyethalt a fának csapódott autóban

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt a 38-as számú főúton Nyírtelek és Rakamaz között Virányos közelében 2017. december 15-én 1 óra 30 perc körül - írja a police.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint egy Audi típusú személygépkocsi közlekedett a főúton Rakamaz irányába, amely eddig tisztázatlan okból áttért a szemközti sávba, lesodródott az úttestről és felborult. A baleset következtében a járművezető a helyszínen életét vesztette. A rendőrség a baleset helyszínelését megkezdte, a forgalmat mindkét irányból elterelik.