Árad a Tisza - Fotó

Publikálás dátuma
2017.12.18. 12:17
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Az áradó Tiszáról a tiszadobi kompátkelőhelynél készült a felvétel december 18-án. Az Országos Vízjelző Szolgálat számításai alapján a következő hat napban az elsőfokú készültségi szintet meghaladó vízállás várható a Túron és a Tiszán, valamint a másodfokú készültségi szintet meghaladó a Bodrogon, illetve azt elérő a Fekete-Körösön, valamint a Tisza tokaji szelvényénél. 

Szerző
Témák
Tisza áradás

Meg sem szólaló, és sokat beszélő honatyák a Házban

Publikálás dátuma
2017.12.18. 11:57
Népszava-illusztráció
Gyurcsány Ferenc, Semjén Zsolt és Fodor Gábor is a hallgatag képviselők közé tartozik. Velük szemben ott áll a "túloldalon" Rétvári Bence államtitkár, akinek ha összefűznénk a felszólalásait (155), az éppen nyolc és fél órán át tartana. 

A parlament honlapján elérhető statisztikák alapján - amiből az MTI szemlézett - az államtitkár 2014 óta több mint 1200 alkalommal fejtette ki álláspontját az ülésteremben, majdnem kétszer annyi alkalommal, mint a második legtöbbször szólásra emelkedő szocialista, Gúr Nándor.

Az őszi ülésszakban is az MSZP politikusa volt a második legaktívabb, összesen hét és fél órát igénybe vevő 113 felszólalásával, őt a fideszes Völner Pál igazságügyi államtitkár követi (72 felszólalás). A további sorrend: Ikotity István (LMP, 67 felszólalás), Fónagy János (Fidesz, 65) és Z. Kárpát Dániel (Jobbik, 58).

A felszólalások száma alapján Orbán Viktor miniszterelnök (40) valamennyi miniszterét megelőzte a második félévben. A kormányfő felszólalásonként kevesebb mint másfél percet beszélt, a miniszterek közül a legtöbbet (több mint másfél óra) a Miniszterelnökséget vezető Lázár János (30 felszólalás) beszélt.

Varga Mihály, a nemzetgazdasági tárca vezetője és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szintén nem szólalt fel ősszel. Rajtuk kívül a Fidesz további tizenkilenc képviselője maradt néma, közülük Bíró Márk, Farkas Flórián, Kubatov Gábor és Simonka György az egész ciklusban nem emelkedett szólásra.

Ellenzéki oldalról a parlamenti munkát tavaly ősz óta bojkottáló DK négy független képviselője, köztük Gyurcsány Ferenc pártelnök mellett a liberális Fodor Gábor és a szocialista Velez Árpád maradt még szótlan ősszel.

Szerző

Adventi koszorú miatt lángolt a tetőtér - Videó!

Publikálás dátuma
2017.12.18. 10:07
Illusztráció/Shutterstock

Hajnali 4 óra körül Budapest II. kerületében, a Hidász utca 35. szám alatti társasházban kigyulladt a tetőtér, az elsődleges információk alapján a tüzet egy adventi koszorú okozta. A Katasztrófavédelem munkatársai a területet lezárták, hét embernek az oltás végeztéig el kellett hagynia otthonát.

Szerző
Frissítve: 2017.12.18. 13:51