Nincs nap lánga boruló ház nélkül - Ezúttal Újpestre riasztották a tűzoltókat

Tűz keletkezett az éjszaka egy társasház pincéjében, emiatt 13 embert kellett kikísérni egy melegedőbuszba - írta a katasztrófavédelem a honlapján. Budapest IV. kerületében, a Szent László téren található társasházban keletkezett a tűz, a lángokat eloltották a fővárosi hivatásos tűzoltók.  Mivel két lépcsőház is füsttel telítődött, az ott élők egy részének ideiglenesen el kellett hagynia az otthonát, más lakókat pedig arra szólítottak föl, hogy maradjanak a lakásukban, ablakaikat és ajtójukat zárják be. A tűz lakásokat nem érintett.

Szerző

Kisfia megölésével vádolják a fiatal anyát

Publikálás dátuma
2017.12.18. 17:14
Shutterstock illusztráció
A 32 éves anya bántalmazta egyéves gyermekét, feltehetően ez okozta a halálát. A ceglédi B. Mónikát emberöléssel vádolják. 

Az mentőket 2016. október 30-án reggel egy ceglédi családi házhoz riasztották. A mentősök megkísérelték az egyéves kisfiú újraélesztését, aki nem mutatott életjeleket. A gyermek a helyszínen meghalt - közölte a police.hu oldalon a rendőrség.

A rendőrség helyszíni és halottszemlét tartott. Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a gyermek halálát idegenkezűség okozta. Feltehetően az őt ért bántalmazás során elszenvedett sérülések miatt vesztette életét. A nyomozó hatóság 2016. október 31-én büntetőeljárást rendelt el emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a gyermek édesanyja ellen.

A Pest megyei nyomozók az asszonyt gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a Budakörnyéki Járásbíróság 2016. november 3-án elrendelt. 

Az eljárás során megállapították, a nő azzal is gyanúsítható, hogy kisfiát a halálát megelőző időszakban több alkalommal bántalmazta. A rendőrség a 32 éves nő ellen emberölés és súlyos testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a nyomozást 2017. december 18-án befejezte, és vádemelési javaslatot elküldte a Pest Megyei Főügyészségnek.

Szerző

Vádemelés a Betyársereg tagjai ellen - Fenyegettek, zaklattak egy családot

Publikálás dátuma
2017.12.18. 14:18
Illusztráció - Fotó: Vajda József
A tortúra hónapokon át és folyamatosan tartott, a kisgyerekeket sem kímélték. Közösség tagja elleni erőszak bűntettével is vádolja az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség azokat a fiatalokat, akik közül többen is a leginkább szélsőséges, rasszista megnyilvánulásairól ismertté vált „Betyársereg” tagjaiként 2015-ben hónapokon át folyamatosan zaklatták és fenyegették egy roma család tagjait Szúcson – tájékoztatta a Heolt dr. Szalóki Zoltán főügyész.

Az eset még 2015. januárjában történt, amikor az egyik hírportálon megjelent, egy,  a cigány családot hírbe hozó cikk hatására (!)  az I. rendű vádlott úgy döntött, hogy kibérel egy házat az érintett család által is lakott faluban. Ezt követően a bérelt ingatlanban a „Betyársereg” jelképeit ábrázoló ruházatot viselő társaival többször is megjelent, majd velük együtt a kiszemelt család háza előtt rendszeresen elhaladva azt, illetve a család tagjait is jól észlelhető módon, több alkalommal is a beleegyezésük nélkül fotózták, videózták, miközben szidalmazták, és fenyegetőleg fellépve arra szólították fel őket, hogy költözzenek el a településről. Volt, hogy a kerítésen át bemásztak az udvarra, de az is többször megtörtént, hogy az utcáról bekiabálva fenyegették a bent lakókat, köztük a gyerekeket. Előfordult az is, hogy a II. rendű vádlott és társa a családhoz tartozó két kiskorú gyermeket fenyegető jelleggel követte a helyi buszmegállótól egészen az otthonukig, folyamatosan videózva a rettegő kicsiket. A vádlottak közül többen még a családnak a szomszédos községben lakó rokonait, ismerőseit is fenyegette azok roma származása miatt, mely cselekmények során előfordult, hogy a közlekedés biztonságát is veszélyeztették.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség folytatólagosan, részben csoportosan, valamint kényszerítéssel elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettével, továbbá magánlaksértés bűntettével, ezen túlmenően közúti veszélyeztetés bűntettével is vádolja az egyes elkövetőket, akikkel szemben – egy kivétellel – végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt.

Szerző