Előfizetés

Megújul a 130 éves kiskörei Tisza-híd

Publikálás dátuma
2017.12.19. 13:13
MTI Fotó: Mészáros János
Megújul a 130 éves kiskörei Tisza-híd a MÁV Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködésének keretében. A közúti és vasúti átkelő felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárás megindítását Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója és Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója jelentette be kedden Abádszalókon, sajtótájékoztatón

Dávid Ilona kiemelte: a Kál-Kápolna-Kisújszállás vasútvonalon a vasúti, valamint Heves és Pusztataskony között a közúti forgalmat bonyolító, regionális jelentőségű híd felújítása elkerülhetetlenné vált rossz műszaki állapota miatt. A felújítási munkálatok várhatóan 2018 júniusában teljes vágány- és útzár mellett kezdődnek meg, és a tervek szerint 5 hónapon át tartanak. A felújítás költségét a MÁV Zrt. és a a Magyar Közút Nonprofit Zrt. saját forrásból biztosítja - mondta Dávid Ilona. A beruházás összegét a közbeszerzési eljárás nyertesének kihirdetésekor közlik.(MTI)

Súlyos sérülést szenvedett Győri Mátyás

Publikálás dátuma
2017.12.19. 12:29
Győri Mátyás/Facebook
A Csurgó elleni bajnoki mérkőzésen súlyos térdsérülést szenvedett vasárnap Győri Mátyás, a Telekom Veszprém válogatott kézilabdázója.

A bajnokcsapat honlapjának keddi közleménye szerint a 20 éves irányító - aki ott volt Ljubomir Vranjes bő Európa-bajnoki keretében is - egyik térdében elszakadt az elülső keresztszalag, valamint megsérült a belső porc. A játékost várhatóan pénteken műtik meg Tatán, és ebben a szezonban szinte bizonyosan nem léphet már pályára.

Kíváncsi a kormány a Facebook-adatainkra

Publikálás dátuma
2017.12.19. 10:59
Illusztráció/AFP
A magyar kormányzat az elmúlt félévben 390 felhasználó adatait kérte a Facebook-tól, az érdeklődés kiterjedhet az elküldött üzenetekre is. A Facebook nagyjából a megkeresések felét teljesítette. 

A tavalyi év második felében világszerte 64 279 kormányzati adatkérés érkezett be a Facebook-hoz, az idei év első felében 78 890 – közölte a HírTV a Facebook frissen publikált átláthatósági jelentését, ami a januártól júniusig tartó időszakra vonatkozik. A magyar kormányzat egy éve 230 felhasználói fiókkal kapcsolatban kért adatokat, fél éve 216 felhasználóról érdeklődött. A friss jelentés szerint a kabinet 234 kérvény esetében összesen 390 felhasználó adatait érinti.

A Facebook szerint a kiadott információ vonatkozhat a felhasználóra, annak IP-cím szerinti tartózkodási helyére, tartalmazhatja az elküldött vagy fogadott üzeneteket is. A Facebook jelezte, mindig megvizsgálják, hogy mennyire jogos a kormányzati érdeklődés, és csak akkor teljesítik a kérést, ha mindent rendben találnak. Ez most az esetek csupán 54,50 százalékában volt így – írták.

Négy alkalommal sürgősségi adatkéréssel élt valamely állami hatóság, ezek összesen 30 felhasználót érintettek. A Facebook a négyből csupán az egyik kérvényt ítélte jogosnak.