Egymilliárdos rekord drogfogás Röszkénél (videó)

Publikálás dátuma
2017.12.20. 11:58
Forrás: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 36 éves albán állampolgárral szemben - informál a police.hu. A férfi nyergesvontatójával december 18-án 6 óra 53 perckor jelentkezett belépésre Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. A vámhivatal munkatársai a röntgenes vámvizsgálat során megállapították, hogy a vontatmány felső felépítményében a tetőt megduplázták. A pénzügyőrök a pótkocsi ponyváját megbontották és a kialakított rejtekhelyről 90 darab ­– összesen 474 kilogramm súlyú – kábítószergyanús anyagot tartalmazó csomagot emeltek ki. A helyszínen elvégzett gyorsteszt szerint a megtalált anyag marihuána, amelyet a rendőrök lefoglaltak. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül egymilliárd forint.

A KR NNI nyomozói az albán férfit elfogását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A rendőrök szakértők bevonásával folytatják a nyomozást.

Szerző

Újabb fiatal "tűnt el" a gyermekotthonból

A XII. kerületi rendőrkapitányság folytat körözési eljárást az ismeretlen helyen tartózkodó 17 éves Vajda Henrietta eltűnése ügyében. A lány 2017. december 19-én Budapest, XII. kerületi gyermekotthonból ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról és a felkutatására tett rendőri intézkedések eddig nem vezettek eredményre. Vajda Henrietta körülbelül 160 centiméter magas, vékony testalkatú, hosszú barna hajú, barna szemű. A kapitányság kéri, Budapesti Rendőr-főkapitányság XII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható Vajda Henriettát felismeri, tartózkodási helyéről vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett hívja az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” számát, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikét.

Szerző

Tűz ütött ki egy budapesti átmeneti otthonban

Tűz ütött ki egy átmeneti otthonban a XIII. kerületi Lőportár utcában szerda délelőtt, ötven ember még tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta az épületet - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Kisdi Máté elmondta, a négyemeletes épület második szintjén keletkezett a tűz, amelyben nem sérült meg senki.

Szerző