Egymilliárdos rekord drogfogás Röszkénél (videó)

Publikálás dátuma
2017.12.20 11:58
Forrás: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 36 éves albán állampolgárral szemben - informál a police.hu. A férfi nyergesvontatójával december 18-án 6 óra 53 perckor jelentkezett belépésre Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. A vámhivatal munkatársai a röntgenes vámvizsgálat során megállapították, hogy a vontatmány felső felépítményében a tetőt megduplázták. A pénzügyőrök a pótkocsi ponyváját megbontották és a kialakított rejtekhelyről 90 darab ­– összesen 474 kilogramm súlyú – kábítószergyanús anyagot tartalmazó csomagot emeltek ki. A helyszínen elvégzett gyorsteszt szerint a megtalált anyag marihuána, amelyet a rendőrök lefoglaltak. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül egymilliárd forint.

A KR NNI nyomozói az albán férfit elfogását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A rendőrök szakértők bevonásával folytatják a nyomozást.

Szerző

Pisztolyával és lányával együtt nyoma veszett egy dunavarsányi exrendőrnek

Publikálás dátuma
2019.04.23 11:23

Fotó: police.hu
A 17 éves lány búcsúüzeneteket is hagyott maga után.
Körözést adott ki a rendőrség a korábban rendőrként dolgozó dunavarsányi Remport Zoltánra és lányára, a 17 éves Natáliára, akik szombat este tűntek el otthonukból. A Bors információi szerint a férfi nemrég szerelt le, és azóta biztonsági őrként dolgozott. A lány aggódó nevelőanyja a lapnak elmondta, hogy
férjének fegyvertartási engedélye is van és feltehetően a pisztolyt is magával vitte.
A nő bízik benne, hogy épségben előkerülnek szerettei.
A fiatal lány és apja kapcsolata meglehetősen viharos volt
, a lapnak megszólaló ismerős szerint anyja sokáig tiltotta Natáliát a férfitől, ám a lány kíváncsiságból felkereste édesapját, majd később hozzá is költözött. Tavaly azonban valamin összevesztek és a lány egy rövid időre újra édesanyjánál lakott, majd visszaköltözött Zoltánhoz. A férfi és lánya két kézzel írt búcsúlevelet hagytak hátra, amelyeket Natália írt meg.
Témák
rendőr

Kiégett egy cukrászda Leányfalun

Publikálás dátuma
2019.04.22 15:57

Fotó: MTI/ Mihádák Zoltán
Ketten voltak az épületben, amikor az kigyulladt, de időben ki tudtak menekülni - úgy tudni, senki sem sérült meg.
Kigyulladt egy vendéglátóhely Leányfalun, a Móricz Zsigmond úton, a Petőfi sétány közelében, tájékoztatott a katasztrófavédelem hétfő kora délután. A tűz az üzemi részt és az eladóteret is érintette:
teljes terjedelmében égett a két, szorosan egymás mellé épített részből álló, L-alakú épület mintegy négyszázötven négyzetméteres teteje, és a lángok az alsó szinten is érintettek körülbelül ötven négyzetmétert.
Az épületben ketten tartózkodtak, ők kijöttek a tűz keletkezésekor. Az első hírek szerint senki sem sérült meg.
A lángokat, a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, a szentendrei és a fővárosi hivatásos, valamint a leányfalui és a visegrádi önkéntes tűzoltók fékezték meg. Az egységek kihoztak két gázpalackot is, amelyeket nem ért hőhatás.