Jégkorong Erste Liga - Az Újpest nyert, a Ferencváros kikapott

Az Újpest nyert, a Ferencváros viszont kikapott a jégkorong Erste Liga alapszakaszának szombati játéknapján.

Az UTE 4-1-es vezetést, majd szoros hajrát követően egy góllal győzte le a vendég Dunaújváros együttesét. Az FTC a kilencedik percben már 3-0-s hátrányban volt az előző két idényben döntős MAC otthonában, és a különbség a folytatásban tovább nőtt.

Eredmények:
Újpesti TE-Dunaújvárosi Acélbikák 4-3 (2-1, 0-0, 2-2)
MAC Budapest-Ferencvárosi TC 9-1 (3-1, 4-0, 2-0)
korábban:
ASC Corona Brasov (román)-SC Csíkszereda (román) 6-2 (2-1, 3-1, 1-0)
DVTK Jegesmedvék-Fehérvári Titánok 4-1 (1-0, 0-1, 3-0)

A tabella:
1. DVTK Jegesmedvék 27 22 1 2 2 103-43 70 pont
2. MAC Budapest 27 17 - 2 8 111-70 53
3. Dunaújvárosi Acélbikák 27 16 - - 11 89-74 48
4. Újpesti TE 27 13 4 - 10 86-76 47
5. SC Csíkszereda 28 13 2 1 12 97-90 44
6. Ferencvárosi TC 27 10 2 2 13 88-97 36
7. ASC Corona Brasov 28 9 2 4 13 74-80 35
8. Fehérvári Titánok 27 7 3 2 15 80-107 29
9. EV Vienna Capitals 28 1 1 2 24 45-136 7

Szerző

Több megyében ónos esőre figyelmeztetnek

Az ónos eső veszélye miatt több megyére figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat szombaton. Az előrejelzés szerint vasárnap, szilveszter napján ismét enyhe idő várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: szombat estétől északon (eleinte Dunazug hegyvidék, Fejér és Pest északi része, Nógrád térségében, majd hajnalban, reggel általában Észak-Magyarországon, esetleg az Alföld északi peremén, Tiszántúl északi részén) kisebb mennyiségű ónos eső is várható az egyéb, vegyes formájú csapadék (eső, havas eső, fagyott eső, hó) mellett. Vasárnap délelőtt várhatóan északkeleten is mindenhol fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet.

Északkeleten (főként Borsod északi része, Heves-Borsodi-dombság, Nógrád, Szabolcs északi része) az időszak nagyobb részében korlátozottabb látási viszonyokra lehet számítani, reggelig néhol ónos szitálással. Az ónos eső veszélye miatt Budapestre és Pest, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak elsőfokú figyelmeztetést. Kiemelték ugyanakkor, hogy vasárnap késő estétől Észak-Magyarországon, az Alföld északi peremén már több helyen is sűrű köd képződhet.

A meteorológiai szolgálat Facebook-oldalán azt írta: szilveszter napján még többfelé eshet (főként északkeleten vegyes halmazállapotú csapadék is), vasárnap este azonban inkább már csak az északkeleti határvidéken lehet kisebb csapadék.
Az előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 3 Celsius-fok között alakul, keleten az alacsonyabb értékekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6-14 fok között valószínű, de az ország északkeleti harmadán csupán 1-5 fokig melegszik a levegő.

Szerző

"A remény mosolyogva lépi át az új év küszöbét" ( és mit hagyunk hátra? )

Publikálás dátuma
2017.12.30. 20:55

"...miközben azt suttogja: ez az év boldogabb lesz" - fejeződik be az idézet Alfred Tennysontól. Ennél jobbat nem is kívánhatnánk olvasóinknak. 

A remény amúgy érdekes egy valami, akkor is munkálkodik bennünk, amikor pedig józan ésszel mérlegelve a körülményeket, reménytelennek látszik a helyzet. Olyan ez, mintha a testünk motorja (szív ) és hardvere (agy) mellé az evolúció "adott " volna nekünk egy lélek-motort is, ami hajt előre minden körülmények között.

Ha az időnként kétség kívül csalfa remény nem lenne képes elhallgattatni a racionalitást, és nem hitetné el velünk, hogy a jövő jobb lesz, és a következő jövő még jobb lehet, hamar belefáradnánk a világba. Márpedig nem erre vagyunk "programozva". Akkor hát itt az új esztendő küszöbén ismét: reményre fel! 

A 2018-as esztendőbe vetett hit mellett, pillantsunk kicsit hátra, csak úgy a vállunk fölött, a pár óra múlva elfogyatkozó 2017-es évre a Publicus Intézet segítségével. A kutatók  - a Vasárnapi Hírek megbízásából - magyar választókorúakat kérdeztek meg arról, miként értékelik a mögöttünk hagyott esztendőt, milyen ügyeket, szereplőket tartanak a legfontosabbnak. 

Még mielőtt elmerülnek a grafikonok tanulmányozásában, egy kis összesítés, ami aligha okoz meglepetést olvasóinknak:  

A megkérdezettek körében kicsivel többen voltak akik szerint 2017 inkább rossz év volt, mint akik szerint inkább jó.

A válaszadók szerint a világ legfontosabb eseményei a világban a menekültek Európába áramlása, Trump elnöki tevékenysége, valamint az Északi-Koreai atomfenyegetés voltak.

A megkérdezettek szerint a legfontosabb hazai események a FINA vizes vb, valamint a menekülthelyzet.

Hazánk legnagyobb problémái: a menekülthelyzet, az elszegényedés, és az egészségügy állapota voltak.

A válaszadók szerint az év embere tavaly után ismét Hosszú Katinka, őt nem sokkal lemaradva Orbán Viktor követi, ám ez a kérdés is megosztotta a válaszókat a pártpreferenciák mentén.

A grafikonok azért némileg árnyalják a fenti sommázatot:

Szerző