Új területeken mérnek a mobil traffipaxok

Publikálás dátuma
2018.01.02 16:51
A fix traffipax marad - Forrás: police.hu
Fotó: /
Átcsoportosítják a rendőrök a mobil traffipaxokat, az autóutak helyett ebben az évben a lakott területekre koncentrálnak. 

2018-ban kevesebbszer lehet majd autóutak és autópályák felüljáróiról, hídjairól sebességet mérő rendőrökkel találkozni - adja hírül a 112Press. Az értesülés Papp Károly országos rendőr-főkapitánynak arra az utasítására támaszkodik, hogy 2018-ban nagyságrendekkel kevesebb alkalommal vezényelnek rendőröket sebességmérésre az autópályák, autóutak, osztott pályás utak hídjaira, felüljáróira. E helyeken a fix telepítésű sebességmérő berendezések továbbra is működnek. Annak ellenére sokan áthajtanak ezeken a pontokon a megengedettnél nagyobb sebességgel, hogy tábla figyelmeztet rájuk.

A vezess.hu gyűjtése szerint a tavalyi év első hat hónapjában a 365 darab fix és 160 mobil készülékből álló traffipax-hálózat 192 682 személyautó-gyorshajtást rögzített, teherautók és buszok esetében ugyanez a szám: 3734. A fél év alatt 6,582 milliárd forint bírságot szabtak ki a rendőrök.

Az autóutakról és autópályákról inkább lakott területekre, illetve fokozottan balesetveszélyes, jellemzően kétsávos utakra vezénylik az állományt. Ennek oka, hogy lényegesen veszélyesebb a lakott területen belüli 20 százalékos sebességtúllépés, mint az olyan osztott pályás szakaszon, ahol sem szembejövő forgalom, sem gyalogos forgalom nincs.

Az átcsoportosítás azoknak jelent rosszat, akik szeretnek odalépni a gázpedálra lakott területen belül is. A gyalogosok, kerékpárosok minden bizonnyal másként fogadják ezt a hírt.

Szerző
2018.01.02 16:51

Nyolc kollégája bérét kaszinózta el egy román férfi

Publikálás dátuma
2018.09.25 14:13

Fotó: Shutterstock/
A határon elfogták a rendőrök, és őrizetbe vétele mellett sikkasztás gyanúja miatt kihallgatták.
A kecskeméti rendőrök őrizetbe vettek egy román férfit, aki a gyanú szerint nyolc munkatársa bérét költötte el egy kaszinóban – írja a police.hu. Az 52 éves férfi a rendelkezésre álló adatok szerint munkaadójától, egy budapesti vállalkozótól közel 2,2 millió forintot vett át néhány nappal korábban, ami az ő és nyolc munkatársa fizetési előlege volt. A gyanúsított a pénzzel egy játékterembe ment, ahol először a saját bérét, majd a többieknek járó összeget játszotta el rövid idő alatt. Néhány napig azzal hitegette társait, hogy megkapják a pénzüket, majd szeptember 23-án úgy határozott, hogy hazatér Romániába. A határon azonban elfogták a rendőrök, és őrizetbe vétele mellett sikkasztás gyanúja miatt kihallgatták. A nyomozók előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.
2018.09.25 14:13

Stollár Fannyék kikaptak az első kiemelt párostól Taskentben

Publikálás dátuma
2018.09.25 14:05
Illusztráció: AFP
Fotó: /
Stollár Fanny az orosz Anna Blinkova oldalán az első fordulóban, a nyolcaddöntőben búcsúzott a Taskentben zajló 250 ezer dollár (68,5 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztorna párosversenyében - írta az MTI.
A  magyar, orosz duó az első helyen kiemelt román Irina-Camelia Begu, Raluca Olaru kettőstől kapott ki kedden két szoros játszmában - derül ki a torna honlapjáról.
Stollár az egyes második fordulójában - várhatóan szerdán - az orosz Vera Zvonarjovával találkozik az üzbég fővárosban.
Eredmény, páros, nyolcaddöntő: Irina-Camelia Begu, Raluca Olaru (román, 1.)-Stollár Fanny, Anna Blinkova (magyar, orosz) 7:6 (7-1), 6:4
2018.09.25 14:05