Ifj. Horn Gyula: Deutsch még lábjegyzet sem lesz a történelemben

Empatikusan talán megérthetővé is lenne azon percemberek dühödt frusztrációja és az ebből fakadó rágalmazó hevülete, akiknek még lábjegyzet sem fog jutni a történelemkönyvekben, mindazonáltal nem tűrhetjük szó nélkül az ilyen ténybelileg alaptalan és erkölcsileg nívótlan megnyilvánulásokat – így reagált az Indexnek Horn Gyula fia, ifj. Horn Gyula, Deutsch Tamás keddi sajtótájékoztatóra A Fidesz EP képviselője és a Digitális Jólét Programjáért felelős biztosa arról beszélt, hogy a néhai miniszterelnök a saját népére lőtt, és ez sokkal nagyobb erkölcsi kérdéseket vet fel, mint a pedofíliát megengedhetőnek tartó altrightos Milo Yiannopoulos meghívása a budapesti V4-konferenciára.

Szerző

Orbán támogatókat toboroz

Publikálás dátuma
2018.01.02. 20:09
Forrás: Facebook/Orbán Viktor

Levélben keresi meg hamarosan a miniszterelnök azokat a Fidesz támogatókat, akik erre korábban felhatalmazást adtak. Orbán Viktor szót ejt az előttük álló időszak kihívásairól, arról, hogy Soros György tevékenységével szemben most mindennél fontosabb megvédeni Magyarországot – adta hírül a vezető kormánypárt. A címzettek a csatolt csekk segítségével támogathatják is a Fideszt.

Az utóbbi időszakban nem Orbánék az elsők, akik közösségi finanszírozással erősítenének: a Jobbik és az Együtt is gyűjtésbe kezdett, miután mindkét ellenzéki pártot súlyos milliókra büntette az Állami Számvevőszék (ÁSZ). Igaz ők az életükért küzdenek, hiszen a Jobbikra rótt 660 millió, valamint az Együttre kiszabott 20 millió a pártok választáson való indulását is veszélyezteti, miközben az Orbán-kormány például az „Állítsuk meg Brüsszelt!” kampányra 7,2 milliárd forint közpénzt szórt el.

Szerző

Mérgezés Szerepen - Meghalt az egyik beteg

Szilveszter napján meghalt a december közepén metil-alkohol-mérgezést szenvedett egyik beteg, akit a Debreceni Egyetem belgyógyászati klinikáján ápoltak - közölte az intézmény kedden a honlapján. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete annyit közölt az MTI-vel, hogy egy középkorú nő hunyt el.

A Hajdú-Bihar megyei Szerepről és környékéről múlt év december 18-án és 19-én 21 embert szállítottak négy egészségügyi intézménybe metil-alkohol-mérgezéssel.

Az egyetem keddi közleménye szerint a debreceni klinikára tizenegy beteg került, közülük kilencet tünetmentesen, illetve saját felelősségére karácsony előtt hazaengedtek. Két beteg állapota volt életveszélyes, "egyikük sokszervi elégtelenség következtében december 31-én elhalálozott" - írták.

Tóthné Verő Tünde, Szerep polgármestere az MTI megkeresésére elmondta, a községből az egyetlen kórházi kezelés alatt álló beteg egy 18 éves, három gyermekes édesanya, az elhunyt nem szerepi volt.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyelete azt egyelőre nem hozta nyilvánosságra, hogy a szilveszter napján meghalt középkorú nő melyik településen élt. A nyomozás jelenleg is tart.

A rendőrség korábban azt közölte, hogy őrizetbe vették a szerepi mérgezés gyanúsítottját, aki a gyanú szerint Debrecen-Nagycserén állította elő azt a mérgező italt, amelytől többen kórházba kerültek. A 47 éves férfi az italokat ismerőseinek adta el, akik azokat szintén értékesítették.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) korábbi tájékoztatása szerint a pénzügyőrök több mint 200 liter, közkedvelt italok üvegeibe töltött, metil-alkoholt tartalmazó alkoholterméket foglaltak le Hajdú-Bihar megyében. Ezek az italok "szorosan kapcsolódnak a Szerepen történt mérgezésekhez" - közölte a NAV.

Szerző
Frissítve: 2018.01.02. 20:51